Teleferik Nihayet Vatandaşın Hizmetinde

Aydın Belediyesi, hizmete girdiği 2009 yılının Mart ayından beri atıl durumda bekleyen Pınarbaşı-Aytepe Teleferik hattını vatandaşların hizmetine açtı. Vatandaşlar teleferikten, iktisadi işletme teşebbüsü kuruluncaya kadar sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanabileceğini açıklayan Başkan Özlem Çerçioğlu, milyon dolarlık bir yatırım çürüyüp gitmesine yüreklerinin el vermediğini söyledi.
Aydın Belediyesi tarafından yaklaşık 29 Mart yerel seçimleri öncesinde dönemin Belediye Başkanı İlhami Ortekin tarafından yaptırılan, ancak uzun süredir atıl bir vaziyette olan Pınarbaşı mesire alanındaki teleferik tekrar Aydınlılara hizmetine sunuldu. 2 yıldır atıl vaziyette olan teleferik Aydın Belediyesi’ne yaklaşık 3 Milyon TL’ye mal olmuş, ancak maliyetin yüksek olması nedeniyle hizmet dışı bırakılmıştı.
‘HİZMET SATIN ALINDI’
Aydın Belediyesinin yaptığı girişimler neticesinde teleferiğin özelleştirilmesi için yapılan 3 ihaleye de katılan olmayınca bu sefer teleferiği belediye işletme kararı aldı. Teleferiği yapan firmayla irtibata geçen Aydın Belediyesi, gerekli görüşmeleri yaparak teleferiğin çalışması için hizmet satın alma yoluna giderek teleferiğin tekrar vatandaşın hizmetine sunulmasına sağladı.
Teleferiği vatandaşın hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını açıklayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, böyle büyük bir yatırımı atıl bırakmamak adına teknik personelle takviye ederek halkın hizmetine tekrar sunduklarını belirtti.
İKTİSADİ İŞLETME TEŞEBBÜSÜ KURULUNCAYA KADAR ÜCRETSİZ
Başkan Çerçioğlu, 1 haftadan beri bakım ve test sürüşleri devam eden teleferiğin güvenli bir şekilde hizmete sokulabilmesi için üretici firma ile işbirliği yaptıklarını belirterek, “Teleferiğin kullanımı, bakım ve onarımını üretici firmadan hizmet satın alma yoluna gittik. Teleferiğin her şeyinden sorumlu olacak 1 elektrik mühendisi, 3 makine teknikeri, 2 elektrik teknikeri, 1 bakım ustası ve 3 kabin görevlisi olmak üzere 10 personel görev yapıyor. Vatandaşlarımız teleferikten, iktisadi işletme teşebbüsü kuruluncaya kadar sabah saat 10:00 ile akşam 19:00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanacak. Teleferik ücrete dönünce teleferiğin biletleri daha önceden belediye meclisi tarafından belirlemiş olduğumuz büyükler için 1,5 TL, öğrenciler için ise 1 TL olacak” dedi.
SAATTE 216 KİŞİ TAŞIYOR
Hat uzunluğu 563 metre olan teleferiğin 6 kişi taşıyabilen 6 adet kabini bulunmakta. Saatte 216 kişi taşıyabilme kapasitesi bulunan teleferiğin yerden yüksekliği ise 172 metre.
Halkın hizmetine açılan teleferiğin güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi için personel, kurtarma ve ilk yardım eğitimlerinden geçirildiği bildirildi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*