Kula teleferik projesi ilçede heyecan yarattı

Kula teleferik projesi ilçede heyecan yarattı

Yıllardır bakımdan çıkamayan İzmir Balçova’daki teleferiğin bir an önce açılması beklenirken, Kula’da teleferik yapımının gündeme gelmesi ilçede heyecan yarattı.

İzmirliler, çeşitli nedenlerle ihaleleri iptal edilen Balçova Teleferik Tesisleri’nin yeniden hizmete girmesi için 5 yıldır beklerken, Kula Belediye Başkanı Avrupa’da jeopark ağının 53. üyesi olmaya hak kazanan ilçesindeki peribacalarına teleferik ile ulaşılacağını açıkladı.
Yeni Asır Gazetesi Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi ve Yeni Asır Manisa Büro Temsilcisi Ali Filizkan’a projelerini anlatan Başkan Selim Aşkın, “Yanık ülke” olarak adlandırılan Kula’nın yıldızlaşan ilçe olduğunu söyledi.

Turizmde gelirler aratacak
Kula’nın ekonomisini güçlendirip istihdamını artıracak en güçlü varlığının jeolojik yapısı olduğunu kaydeden Başkan Aşkın, “Kula, Türkiye’nin ilk, dünyanın 53. jeoparkı bölgesi ilan edildi. Jeopark alanında turistlerin rahatını sağlayacak her türlü altyapı hizmeti, projelerimiz içinde yer alıyor. ‘Kula Yanık Ülke Katakekaumene’ sloganıyla yola çıktık. Tescilini aldık” dedi.
Kula’nın dokunulmamış zengin tarihi ve kültürel mirasını Türkiye ve dünyaya tanıtmanın zamanının geldiğini anlatan Başkan Selim Aşkın, şu bilgileri verdi: “Her yerin bir dönemi vardır. Şimdi Kula’nın dönemi. Turizm yatırımları projesi hazır. 2013, hazırlık dönemi. Turizmden gelirler artacak. Vatandaşlarımızı bu yönde bilinçlendiriyoruz. Herkes sorumluluk almalı. Kula Belediyesi olarak bu konularda bize gelen her türlü yatırımı değerlendirip gerekli yardımlarda bulunuyoruz.”
İlçede hizmet sektörünün benimsenmesi için çalışmalar yapıldığını anlatan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, “Jeoturizm projesiyle Kula’yı ziyaret edenlerin sayısı artacak. İnsan kaynağı, fiziki alanlar ve tarihi değerlerimizle turizme hazırlamalıyız. Peribacaları ve jeolojik alanlarda yollar, kafeteryalar, restoranlar, seyir terasları yapılacak. Peribacalarına çıkılmasını sağlayacak teleferik kurulacak. Bütün bunlar için hazırlanan projeler ihale aşamasına getirildi. Konaklama konusunda da Anemon Oteller zincirine de teklif sunduk” diye konuştu.
Kula’ya bağlı Yurtbaşı köyünde bulunan peribacalarından başlayan, Salihli Sindel köyü sınırlarındaki kanyona kadar uzanan bir alan olan Jeopark alanı, modern insana ait ilk ayak izleri, Kula’nın tarihi evleri, Divlit Yanardağı, Türkiye’nin sönmüş en genç volkanizması, lav akıntıları, Sandal ve Kara Divlit Yanardağları ile Yunus Emre Türbesini içine alan Jeoturizm projesi kapsamında doğal park alanı olarak ilan edildi.
Peri bacaları, kuzeydoğuda Burgaz köyü ile Gediz nehrinin iki yanında yer alıyor.

Kaynak : www.yeniasir.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*