Palandöken Kayak Merkezinde Polat Renassance Kayak Sezonunu Açtı (Video)

Palandöken Kayak Merkezinde Polat Renassance Kayak Sezonunu Açtı :Türkiye’nin ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de kayak sezonu açıldı.

Türkiye’nin ve dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de kayak sezonu açıldı. Kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşması ardından Palandöken’e kayak için gelen ilk misafirler Erzurumlular oldu. Çam ağaçlarının arasından geçen kayak pistinde gönüllerince kayanlar, karın tadını çıkarmaya başladı.

1 Aralık itibariyle 2013-2014 kayak sezonunu açtıklarını belirten Polat Renaıssance Oteli Genel Müdürü Bora Kamber, yurt içi ve dışı pazarına daha kaliteli hizmet vermek adına sezon öncesi Palandöken’i inşaat alanına çevirdiklerini söyledi. Deniz seviyesinden 3 bin 176 yükseklikteki Palandöken Dağı’nın 2 bin 400 metresinde 40 bin metreküp su tutacak gölet yaptırdıklarını vurgulayan Polat Renaissance Oteli Genel Müdürü Bora Kanber otele ait çam ağaçlarının arasından geçen 7 kilometrelik kayak pistini genişlettiklerini bildirdi.

Suni kar ile kayak sezonunu 5 aya çıkardıklarını vurgulayan Bora Kanber, Kar yağmasa bile göletin suyundan yararlanarak kayak pistlerine Aralık ayı başlarından itibaren suni kar yağdıracaktık. Artık Palandöken’de kayak sezonu Aralık’ın ilk haftasında başlayıp Nisan ayı ortalarına kadar devam edecek. Ayrıca pistin yaklaşık 1 kilometrelik bölümünü ışıklandırarak konuklarımızın gece yarısına kadar kayak yapmasını sağlayacağız. Amacımız Palandöken’in kış turizmine katkıda bulunmak. Sezonu beklenenden çok önce açmanın mutluluğu içindeyiz. Açılış nedeniyle tüm pistler halkımız ücretsiz olarak hizmet verdi. Yurt dışından otelimize ilk kafile Polanya’dan gelecek. Palandöken’e gelecek yerli ve yabancı turistler doya doya kayak yapacak diye konuştu.

Erzurum, 2011’de Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları sayesinde Palandöken’in yanı sıra ikinci kayak merkezi olan Konaklı’ya kavuştu. Merkeze 25 kilometre uzaklıkta, bir çanağı andıran Konaklı ile kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Palandöken’deki pistler, son model mekanik tesislerle donatıldı. Palandöken’de 5 telesiyej, 1 teleski, 2 baby lift ve gondol lift hizmet veriyor. Kayakçılar bu sistemle 2100 metre rakımdan, 3125 metreye taşınıyor. Palandökenv e Konaklı’da yağış yetersiz kaldığında pistlerin tamamı makinelerle karlanabiliyor. Palandöken’de slalom ve büyük slalom yarışmaları için 2’si tescilli en uzunu 12 kilometre olmak üzere 40’a yakın pist bulunmakta.

Sezonun ilk günü kayak yapanlar arasında olan Milli sporcu Silami Alaftargil’in kızı Sıla Alaftargil, Babamdan dolayı ailece kayağa gönül vermişiz. Sezonun açıldığını duyunca babaennem ve kardeşim ile birlikte Palahdöken’e geldik. Gün boyu kayak yaptım ve özlemimi giderdim dedi.