Teleferikle Beraber Uludağa Yatırım Yağacak

Teleferikle Beraber Uludağa Yatırım Yağacak :Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kış turizminin gözbebeği Uludağ için düşünülen birbirinden önemli projelerin 3 yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Uludağ’a yatırım yağacak

Uludağ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin simgesi olan teleferikle ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade ederek, ’Çalışmalarda helikopterler ve teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor. Şuanda direklerin montajları yapılıyor. Bursa ile Uludağ arasında ulaşımı sağlayan en önemli ulaşım aracı teleferik. Bursa’nın teleferiği de bu işi 50 yıl çok güzel bir şekilde yaparak Bursa’nın simgesi oldu. 50 yıllık teleferik artık yoruldu ve kapasitesi de çok düşük kaldı. Şimdi yorgun teleferiğin kapasitesini 12 kat arttırıyoruz. Yaz sonunda yeni teleferiğin devreye girmesini hedefliyoruz. 29 Ekim’e kadar hattın Sarıalan’a kadar olan kısmı açılacak. Yılbaşına kadar da otellere kadar olan kısmının bitirilerek hizmete açılmış olacak.

DÜNYANIN EN UZUNLARINDAN BİRİ

8 bin 600 metrelik uzunluğuyla hat, dünyanın en uzun teleferik hatlarından biri olacak. İnsanlar, 22 dakikada Bursa’dan Uludağ’ın tepesine ulaşacak. Böylelikle turistler, Bursa’da konaklayıp Uludağ’a kayak yapmaya günü birlik olarak gidebilecek. Yani kayak yapmak için Uludağ’da konaklamak gerekmiyor. Yazın da Bursa’dan insanların Uludağ’da konaklayabilmesi için teleferik en verimli ulaşım aracı olacak. Uludağ’ın da yaz kış kullanılması sağlanmış olacak’ diye konuştu.

ULUDAĞ’IN YETKİ DEVRİ

En başından bu yana, Uludağ’daki tüm yetkinin kendilerine devredilmesini istediklerini anlatan Başkan Altepe sözlerini şöyle bürdürdü:

’En iyi yönetim yakından yönetimdir. Bizler de Uludağ’ın Bursa’nın bir parçası olduğunu, bizim bir semtimiz olduğunu, Uludağ’da yatırımların yerel yönetimler tarafından yapılması gerektiğini savunduk. Burada bir takım zorluklar var. Uludağ’ın neredeyse tamamı Milli Park. Milli Park olmasından dolayı da direk yönetimi devredilemiyor.

Uludağ’da yapılması gereken alt yapı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Şimdi de suyu, kanalizasyonu, yangın hatları, tüm alt yapısı yapılıyor, teleferiğimiz yenileniyor, seyir terasları gibi küçük tesisler yapılıyor. Bakanlığın bize verdiği yetki ile birlikte Uludağ’da yapılması planlanan Kongre ve Kültür Merkezi, spor tesisleri ve otoparklar yapılacak. Bu çalışmalarla ilgili projeler hazırlanıyor. 1 yıl içerisinde projeler bitecek. Toplam 3 yıl sonra da binalar ve tesisler bitmiş olacak. Bu konuda önemli bir adım atıldı. İnşallah geç de olsa zaman kaybetmeden bu yatırımları gerçekleştirip hem Uludağ’a, hem Bursa’ya, hem de ekonomimize büyük katkı sağlamış olacağız.

Kaynak : www.olay.com.tr