1. Uluslararası Kar Festivali’nde Renkli Görüntüler

1. Uluslararası Kar Festivali’nde Renkli Görüntüler : Muş Kent Konseyi tarafından organize edilen, Valilik ve Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen festival, Güzeltepe Kayak Merkezi’nde yapıldı.

Katılımcıların kayak yaptığı festivalde, Muş Belediyesi tarafından vatandaşlara ekmek arası köfte ve ayran ikram edildi.

Festival ile ilgili AA Muhabirine açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Ercan Öner, yoğun kar yağışına rağmen festivale ilginin çok yüksek olduğunu belirterek, gelecek yıllarda festivali daha kapsamlı bir şekilde düzenleyeceklerini söyledi.

İlde festivalin bu yıl ilkini hayata geçirdiklerini anımsatan Öner, “Festival, Valiliğimiz, Belediye Başkanlığımız ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile yapıldı. Yoğun kar yağışı olmasına rağmen büyük bir ilgi var. Çünkü Muş’ta bu tür kar festivalleri özleniyordu. Bundan sonraki senelerde daha coşkulu, daha kalabalık bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Kayak merkezinde yaşanın bazı eksiklikleri tamamlayıp, burayı uluslararası sporların yapılacağı bir alan haline dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık bir aydır kentte etkili olan kar yağışının sıkıntısı ve cefasını büyük ölçüde çektiklerini, ancak bugün festival gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Feyat Asya ise festivali halkın yoğun katılımı ile düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Asya, “Festivalimizi uluslararası anlamda alkışlanacak bir hale getirmeyi planlıyoruz. Her külfetin mutlaka bir nimeti var. Bütün temennim Muş’un bundan sonra da böyle güzel, huzur ve barışın sürekli egemen kılındığı bir il olması” dedi.

Festival, halk oyunları, kayak ve kazak yarışmaları, güreş gösterisi, voleybol müsabakası, halat çekme yarışları gibi etkinliklerle sona erdi.