10 etkileyici kayak oteli

10 etkileyici kayak oteli :Kış tatili deyince aklınıza ne geliyor? Kayak yapmak mı yoksa elinizde sıcak kahvenizle karlı dağların manzarasının tadını çıkarmak mı? Dünyanın dört bir yanındaki kayak otelleri öne çıkan farklı özellikleriyle kar tutkunu misafirlerini ağırlıyor. Kimi manzarasıyla büyülüyor, kimi zorlu pistlere yakın olmasıyla cezbediyor

1 Sanata doymak için

Les Barmes de l’Ours (Val d’Isere, Fransa ) 1850 metre yükseklikteki kayak merkezi Val d’Isere’de bulunan otel, geleneksel dağ evlerine çağdaş bir yorum getirmiş. Sanat eserleriyle süslü otel her katında adeta kişilik değiştiriyor. Örneğin birinci kat İskandinavya tarzında dekore edilmiş. Üçüncü kat ise Alpler’deki tipik dağ evlerinin ruhunu yansıtıyor.

2 Spa’sıyla öne çıkıyor

Les Fermes de MarIe (Megeve, Fransa) Chalet tarzı sekiz çiftlik evi restore edilerek lüks bir otele dönüştürülmüş. Rüstik bir atmosfere sahip otelin spa’sında uygulanan masajlarla şımarmamak mümkün değil. Otelde şefin katılımıyla yemek pişirme workshop’ları da düzenleniyor.

3 Önce kayak sonra masaj

Arlberg HospIz Hotel (St. ChrIstoph, Avusturya) Etkileyici bir kayak merkezi olan St Christoph’taki otelin, havuzu, jakuzisi, sağlık barı, fitness merkezi, masaj odaları ve saunası bulunuyor. Gün boyu kayak yaptıktan sonra şöminenin karşısında keyif yapmak mümkün. Ya da çeşitli masajlarla rahatlamak…

4 Manzarası nefes kesiyor

AmanganI Hotel (Jackson Hole, WyomIng, ABD) 40 odalı tesis Grand Teton Ulusal Parkı içinde yer alıyor. Odalarda ısıtılmış yatak bulunması gibi baştan çıkarıcı özelliklere sahip. Ama asıl özelliği nefes kesici manzarası. Misafirler özel süitlerinde bu manzaranın tadını rahatlıkla çıkarabiliyor. Çünkü süitin pencereleri yerden tavana kadar cam.

5 Yeni başlayanlara

The Park Hyatt (Beaver Creek, Colorado, ABD) Colorado dağındaki tesisin yüzde 60’ı kayağa yeni başlayanlara yönelik olarak dizayn edilmiş. Kayak eğitmenleri özel ders verip ağaçlara toslamadan nasıl kayak yapılacağını öğretiyor. Özellikle çocuklar için ideal.

6 Profesyoneller için

The OmnIa (Zermatt, İsviçre) Farklı pistleri ve bol karıyla Zermatt kayak tutkunlarının tam da hayalini süsleyen kayak merkezi. The Omnia otel ise 45 metre yüksekliğindeki bir kayanın üzerine inşa edilmiş. Bir tünel ve asansör aracılığıyla kayakçılar lobiden direkt piste çıkabiliyor.

7 Aşk böcekleri buraya

The Woodstock Inn (Woodstock, Vermont, ABD) Yazın golf tesisi olarak hizmet veren The Woodstock Inn kışın ise kayakseverleri ağırlıyor. Odaları şık, spa’sı lüks tesiste bir de kütüphane bulunuyor. Eşinizle şöminenin başına geçip romantik saatler yaşayabilirsiniz.

8 Havuz keyfi yapın

The Four Seasons Resort (WhIstler, Kanada) Bütün gün kayak yaptıktan sonra insan yorgunluğunu atmanın yolunu aramaya başlıyor. Tesiste üç tane jakuzi bulunuyor. Açık havada jakuzi keyfi yaparken bir yandan da sıcak çikolatanızı yudumlayabilirsiniz.

9 Şömineli villa

Azur (Queenstown, Yeni Zelanda) Wakatipu Gölü’nün yamacında yer alan Azur, en yakın kasabadan beş dakikalık otomobil yolculuğu uzaklıkta. Yani medeniyetten uzaklaşmak için çok zaman harcamak gerekmiyor. Kendinizi bir anda Yüzüklerin Efendisi filminin setinde buluyorsunuz. Tesisteki dokuz özel villanın her birinde şömine ve küvet bulunuyor. Yerden ısıtmalı odaların dev pencerelerinden manzarayı izlemenin verdiği huzuru ise kelimelerle anlatmak imkansız.

10 Popüler ve cazibeli

Badrutt’s Palace Hotel (St. MorItz, İsviçre) St. Moritz, Alpler’deki en popüler kayak merkezi. Sezon boyunca dünya jetset’ini ağırlayan merkezde bulunan tesis de lüks hizmetiyle biliniyor. Burada buz pateni yapabilir, atlı arabayla gezebilirsiniz. Akşam da otelin restoranı La Coupole/Matsuhisa’da şık bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.