10 Telesiyej denetlendi hepsi uygunsuz çıktı

10 Telesiyej denetlendi hepsi uygunsuz çıktı :Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teleferik ve telesiyejleri mercek altına aldı. Bakanlık gelen şikâyetler üzerine bazı telesiyejleri denetledi.

Bu senenin ilk çeyreğinde denetlenen 10 telesiyejin tümü uygunsuz bulundu. Bunun üzerine bakanlık, ülkedeki bütün teleferik ve telesiyejleri denetleme kararı aldı. Program dahilinde Başkent Ankara, Artvin, Bursa, Giresun ve İstanbul’daki teleferikler de denetimden geçecek. Ülke genelinde 86 teleferik ve telesiyej olduğu belirtilirken, uygunsuz bulunanlardan 6’sının Bursa Uludağ’daki telesiyejler olduğu öğrenildi.

AĞIRLIK KAYAK TURİZMİNDE

Bakanlık yetkilileri, kış aylarında vakit zaman vatandaşların soğukta telesiyejlerde mahsur kaldığını hatırlatarak “Bu alana yönelik denetimlere yoğunlaştık. İlk denetimlerde bütün teleferiklerin uygunsuz bulunması endişe yaratmasın. Çünkü denetimlere şikâyet olanlardan başlamıştık. O nedenle uygunsuzluk oranı yüksek çıktı” dedi. Denetimde ağırlığın kayak turizminde olacağı da belirtildi. Yetkililer, uygunsuz bulunan teleferiklerin faaliyetlerinin durdurulduğunu ve sıkıntıların giderilmesi için süre verildiğini kaydederken, “Hayati risk içermeyen aykırılık varsa 3 bin TL, hayati risk içeren güvensizlik tespitindeyse 15 bin TL ile 50 bin TL arasında nakit cezası uygulanıyor” diye konuştu.