1,5 yıl aradan sonra Uludağa teleferik seferleri başladı (Video-Foto Galeri)

1,5 yıl aradan sonra Uludağa teleferik seferleri başladı: Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’a ulaşımı daha çağdaş bir hale kavuşturmak amacıyla modernize edilen teleferik, seferlerine başladı.

Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik hattı, yenilenen yüzüyle 19 ay aradan sonra yeniden seferlerine başladı.
Yılların yorgunluğu nedeniyle talebi karşılamakta zorlanan eski teleferikte, 1 Kasım 2012 tarihinde yapılan son seferin ardından hat tamamen söküldü ve yerine modern teknolojiye uygun gondol tipi kabinlerden oluşan yeni teleferik hattı inşa edildi. Bursa’nın yarım asırlık simgesi olan teleferiğin Teferrüç – Sarıalan arasındaki ilk etabında seferler bugün başladı.

Bursa’da tarihi gün
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin Teferrüç İstasyonu’ndan biletini alarak Sarıalan’a ilk seferini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte modern teleferikte seyahat eden Altepe, Bursa’nın modern teleferiğine kavuştuğunu söyledi.
Başkan Altepe, yeni teleferiğin açılış töreninin olumsuz hava şartları nedeniyle ileri bir tarihte gerçekleşeceğini ifade ederek, “Bugün, 7 Haziran ve Bursa’da tarihi bir gün yaşıyoruz. Bursa’nın simgesi olan teleferik, yeni yüzüyle seferlerine başladı. Vatandaşlarımız artık 19 – 20 saniyede bir 8’er kişilik kabinlerle 12 dakikada Uludağ’a ulaşabilecekler” diye konuştu.

Panaromik Bursa manzarası
Başkan Altepe, 50 yıl Bursa’ya hizmet veren eski teleferikte yaşanan sıkıntıların artık yaşanmayacağını anlatarak, “Teleferikle, artık çok daha modern kabinlerle panaromik Bursa manzarasını izleyerek zevkli bir yolculuk gerçekleştirilecek. Eskisi gibi uzun süre sıra bekleme derdi yaşanmayacak. Eski sisteme göre yolcu taşıma kapasitesi de 12 kat artmış oluyor” dedi.

Konforlu yolculuk
Başkan Altepe, aerodinamik kabinlerin 80 kilometre hızdaki rüzgarda dahi çalışabildiğini ifade ederek, yeni teleferikte biletlerin de 1,5 yıl önceki fiyatlarla aynı olduğunu söyledi. Vatandaşların 10 TL’ye Teferrüç’ten Sarıalan’a gidebileceğini, yine 10 TL’ye Sarıalan’dan Teferrüç’e dönebileceğini belirten Başkan Altepe, “Halkımızı en uygun ve en güvenli şekilde Uludağ’a ulaştıralım istiyoruz. Halk günlerimiz de olacak. Yaşlılara, çocuklara ve engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği indirimli tarifelerle de tüm vatandaşlarımızın Uludağ’a ulaşımına imkan sağlanabilecek. Bursa ile Uludağ daha da yakınlaşacak. Bu sayede Bursa kazanacak. Teleferik kent ekonomisine değer katacak” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Altepe’ye teşekkür
Seferlerin başladığı ilk günde yeni teleferikle yolculuk yapan Osman Güler, 79 yaşında olduğunu ve eski teleferiği de bildiğini söyleyerek, “Başkan Altepe’ye çok teşekkür ediyorum. Bu teleferik eski teleferikten çok daha güzel ve modern. Yeni teleferik Bursa’ya çok iyi gelecek” dedi.

Arap turistlerden yoğun ilgi
Yeni teleferiğe Arap turistlerin de ilgisi yoğundu. Arap turistler, seferlerin başladığı ilk saatten itibaren Uludağ’a ulaşımda teleferiği tercih ettiler. Sarıalan’da da Başkan Altepe ile karşılaşan Arap turistler, çağdaş ulaşıma önem veren Başkan Altepe’yi yeni teleferikten dolayı tebrik ederek, Altepe ile bol bol fotoğraf çektirdiler.
Ailesiyle birlikte Dubai’den Bursa’ya gelen Mohammad Al Awadhi de yeni teleferikten dolayı Başkan Altepe’yi tebrik etti. Bursa’yı çok beğendiğini belirten Mohammad Al Awadhi, “Uludağ’a teleferikle çıktık. Çok güzel ve çok modern bir sistem. Teleferikle Sarıalan’a çıkarken Bursa’nın güzel manzarasını da izleme şansımız oldu, tebrik ediyoruz” dedi.