2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na Yaz kayağı geliyor

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na Yaz kayağı geliyor : ORDU’nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda kış mevsiminde hizmet verecek olan kayak merkezi çalışmaları sürerken, ‘Yaz kayağı’ içinde proje hazırlanıyor.

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda yapımı süren kışın hizmet verecek olan kayak merkezi çalışmasının devam ettiğini kaydetti. Yaylada yaz mevsiminde de kayak yapılması için Büyükşehir Belediyesi ile ‘Yaz kayağı’ projesi hazırladıklarını belirten Yener Kaya, proje kapsamında Avusturya Salzbur kentinde ‘yaz kayağı’ imalatı yapan fabrikayı ziyaret ederek yetkililerden imalat konusunda bilgi aldıklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile hazırlanan ‘yaz kayağı’ projesinin gerçekleştirilmesiyle Çambaşı yaylasında yılın 12 ayı kayak yapılabileceğini belirten Kaya, “Projeyle ilgili olarak Avusturya’ya inceleme gezisi gerçekleştirdik. Yaz kayağının imalatını yapan firma ile görüşerek yetkililerden detaylı bilgiler aldık. İnşallah Çambaşı yaylamızda ‘yaz kayağı’ projesini hayata geçireceğiz” dedi.