Teleferiğin Halatları Yenileniyor

Bursa ile özdeşleşen simgelerden Teleferik’in çelik halatının yenilenme çalışmasına başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce işletmesi durdurulan Teleferik’in 2 bin 500 metre uzunluğundaki çelik halatın yenilenmesinin ardından önümüzdeki ay içerisinde seferlere yeniden başlayacağının müjdesini verdi.

Yerli ve yabancı turistlerin Uludağ’a ulaşımda tercih ettiği ve vatandaşları kent manzarası eşliğinde beyaz cennete ulaştıran Teleferik’in çelik halatlarının yenilenmesi kapsamında elektromekanik sistemler de kontrolden geçiriliyor.

Teleferik Bursa’nın simgesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Teleferik’in Bursa’nın simgesi olduğunu söyledi. Teleferik’in Bursa’nın en prestijli projelerinden biri olduğunu da ifade eden Altepe, “Yaklaşık 1 ay önce göreve geldiğimizde teleferik işletmesinin durdurulduğunu ve artık faaliyet göstermeyeceğini öğrendik. Ancak bunun uygun olmadığını düşünüp, yeniden teleferik inşaatının devam etmesi gerektiğine karar verdik” dedi. Teleferiğin bakım çalışmalarının 4 ay süreceği öğrenildiğinde konuya anında müdahale edildiğini belirten Altepe, “Dört ay süreceği söylenen çalışmaları hızlandırıp 1 ayda tamamlanacağını gösterdik. Yedeği bulunmayan halatın siparişini verdik ve kendi imkanlarımızla değiştirmeye başladık. Daha önce Avusturya’dan gelen ekipler tarafından halatlar değiştirilirken; şimdi kendi ekibimiz yapıyor” diye konuştu. İkinci halatın da önümüzdeki günlerde değiştirileceğini dile getiren Başkan Altepe, teleferiğin yanı sıra hizmet binalarının da onarılarak gelecek ay içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

Kaynak: bursa

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*