Teleferik Zammına Tepki

Bursa’da teleferik ücretlerine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından zam yapılması, Saadet Partisi tarafından tepkiyle karşılandı.
Saadet Partisi Yıldırım ilçe Başkanı Ali Molla Salih, yaptığı açıklamada, “Anadolu’nun en ücra köyünde bir vatandaşa sorsanız Bursa’da teleferik olduğunu bilir. Bursa’ya ayağı düştüğünde ilk ziyaret edeceği yerlerden birisi de teleferik olmaktadır. Artık teleferik kamuya mal olmuş bir markadır. Kamuya mal olmuş bir hizmette kamu yararının gözetilmesi şarttır. Geçtiğimiz aylarda teleferik taşıma ücretleri açıklandı. Gördük ki önceki yıllara nazaran yüzde yüz zamlar söz konusu. Her ne kadar bu zammın
Hikmet Şahin döneminde yapıldığı bildirilse de, yaz sezonunun yeni başladığı bugünlerde tarife ilk defa uygulanacak. Teleferiğin hizmete yeni gireceği göz önüne alınarak zammın geri çekilmesini istiyoruz” dedi.
Hikmet Şahin döneminde yıl başında yapılan zamla birlikte gidiş-geliş 6 TL lira olan teleferik ücreti 12 TL’ye çıktı. Halk günleri olan çarşamba ve cuma günleri ise yolculardan 6 TL alınacak. Bakım sebebi ile durdurulan teleferik seferlerinin yarın başlayacağı belirtildi.
Bu arada, teleferiğin 2 bin 500 metre uzunluğundaki çelik halatları yenilendi. Kış sezonu sonunda seferleri durdurulan teleferik, halatların yenilenmesi ve periyodik bakımların tamamlanmasının ardından cuma günü yeniden yolcu taşımaya başlayacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, teleferiğin Bursa’nın en önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, yıllardır ihmal edilen halat işini göreve gelir gelmez hallettiklerini, Uludağ’a çıkacak olanlara daha güvenlik yolculuk imkanı sunduklarını kaydetti.
Halatların yenilenmesinin haricinde teleferiğin elektrik ve elektromekanik tüm sistemlerinin kontrol edilerek, eksiklerin elden geçirildiğine dikkati çeken Başkan Altepe, “Teleferik, gerek zahmetsiz ulaşımı, gerekse manzaralı yolculuğu ile Uludağ tutkunlarının en önemli tercihidir. Teleferiğe bizim dönemimizde zam yapılması söz konusu değil. Bursa’nınkinden daha kısa hatlı teleferikler yolcularını daha pahalıya taşıyor. Mesela Antalya’da 40 TL, Bursa’da ise gidiş-dönüş 12 TL. Üstelik çarşamba ve cuma
halk günlerinde 6 TL’den hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, halatların yanı sıra tesisin de tepeden tırnağa yenilendiğini sözlerine ekledi.
Yaz boyunca Teferrüç istasyonundan ilk sefer 08.00, Sarıalan’dan 07.50’de yapılacak. Sarılan’a son sefer 22.00, Bursa’ya dönüş seferi ise 22.20’de olacak. Her yarım saatte bir olacak yapılacak tarifeli seferlerde yolcu sayısı 30 kişi olduğunda teleferik sefer saatini beklemeden hareket edecek.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*