Dağcılar İçin Anma Töreni

Gümaşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı’nda geçen yılın ocak ayında çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı için Trabzon’da anma töreni düzenlendi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen anma yürüyüşüne; çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcıların yakınları, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Melih Tankutay, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ile 36 ilden 136 dağcı katıldı.
Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası önünden hareket eden kalabalık grup, ”Kalbimizdesiniz’ yazılı pankart eşliğinde Atatürk Alanı’na kadar yürüyerek Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Atatürk Anıtı önündeki törende Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da hazır bulunurken, kalabalık grup daha sonra Trabzon Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okudu.
Burada bir konuşma yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca, Zigana’da hayatlarını kaybeden dağcıları anmak için federasyon olarak bu yıl eğitim faaliyetlerinden birini Zigana Dağı’nda yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Acımız çok büyük. Aradan bir yıl geçti, yakınlarının çektiği açıyı çok iyi anlıyoruz. Dağcılarımızı anmak için 36 ilden dağcılarımız buraya geldi. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Karaca, kendilerine düşen görevin bu ülkeye hizmet verenleri unutturmamak olduğunu kaydederek, ”Bu arkadaşlarımız gerçekten Trabzon’a, ülkemize hizmet veriyorlardı. Trabzon’un dağını, taşını, gölünü, obasını tanıtmaya gayret ediyorlardı. Yoksa onların hiçbir tanesinin başka şeylere ihtiyacı yoktu” diye konuştu.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı etkinlik, dağcıların anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.
Törenin ardından Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca’yı makamında kabul etti. Başkan Gümrükçüoğlu, Karaca’ya çığ felaketinden dolayı hayatını kaybeden dağcılara duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı’nda geçen yıl 25 Ocak’ta yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı. Olayda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*