Tünektepe Teleferiğe Ulaşıyor

Antalya İl Genel Meclisi aldığı kararla İller Bankası’ndan kullanılacak 5 milyon TL’lik kredi ile Antalya’nın en iyi seyir teraslarından biri olan Tünektepe Döner Gazinosuna Teleferik hattı yapılmasına karar verdi.
Tünektepe teleferik hattı yaklaşık 25 yıl aradan sonra 21.dönem Antalya İl Genel Meclisi’nin kararla hayata geçiriliyor. Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Av.Cavit Arı, “Antalya’ya ve Antalya halkına en iyi hizmet verebilmek için geçtiğimiz yıl meclisimizin almış olduğu bir kararla, İller Bankası’ndan kullanılan 5 milyon TL’lik kredi ile Antalya İl Özel İdaresi’nin birçok iş makinesi yenilenmiş ve kırsal kesimde kullanılmaya başlanmıştır. Şimdi de Meclisimiz, almış olduğu bir kararla 2012 yılında yine İller Bankası’ndan kullanılacak 5 milyon TL lik kredi ile Sarısu Bölgesi ile Tünektepe arasına teleferik hattı yapılmasına karar vermiştir“ diye konuştu.
Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapılıp işletilecek olan teleferik hattı sayesinde vatandaşların Tünektepeye her mevsim daha güvenli bir yolculuk yapacaklarını belirten Arı, “Tünektepenin eski halinden kurtulup tekrar Özel İdare’nin kullanımına kazandırılmasında Vali Ahmet Altıparmak’ın çok ciddi ve kararlı tavrı etkin olmuş ve Özel İdare Tünektepe’yi bu yıl halkın kullanımına sunmuştur. Valimizin talimatı ile proje çalışması gerçekleştirilmiştir.Bu projeye uygun olarak teleferiğin gerçekleşmesi halinde bu karara imza atan meclis üyeleri kararın gerçekleşmesini sağlayacak” dedi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*