Muhtarlardan Nemruta Teleferik Talebi

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Vali Ramazan Sodan’ı ziyaret ederek Nemrut Dağı için teleferik yapılmasını talep etti.
Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve yönetim kurulu üyeleri Adıyaman’da yaz ve kış turizminin yapılabilmesi Nemrut Dağı’nda teleferik kurulması için proje sundular. Nemrut Dağı’nı daha fazla turizme kazandırmak istediklerini ifade eden Başkanı Abdulkadir Geylanitaş ” Nemrut Adıyaman’ın yüz yıllardır Adıyaman’da duruyor. Nemrutun kökü, kanadı her şeyi bize ait. Geçen yıl SODES Projesi’ne başvurduğumuz Türkiye genelinde iki yüz muhtarı Adıyaman’a getirerek
hem memleketimizin hem de Nemrut Dağının Adıyaman’a ait olduğunu göstererek Nemrut Dağında güneşin doğuşu ve batışını çekerek bir basın açıklaması yapacağız. Bu konuda Valimizden Yardım bekliyoruz. Adıyaman’ı kurtarabilecek yaz ve kış olarak Nemrut’a teleferik talep ediyoruz. Sayın valimizin bu konuda girişimi olursa hem Adıyaman Turizmini kurtarmış olacak hem de Nemrutu kurtarmış olacağımıza inanıyoruz. Ziyaret sebebimiz Nemrut’a teleferik kurulmasıdır” dedi.
Nemrut tarihi eserleri Adıyaman’a çok önemli kültürel tarihi olduğunu, Nemrut tarihi eserlerinin Adıyaman’ın mülki sınırları içerisinde olmasından büyük kıvanç duyduğunu kaydeden Vali Ramazan Sodan “Tarihi eserlerin Nemrut Gelişim Planı SİT alanı içerisindedir. Buralarda uygulama yapmak, bu SİT alanı tarihi sınırlar içerisinde karar yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığının Tabiat Kültür Varlıkları Kurulunun ve plan değişikliğinde Orman Bakanlığının yetkisi dahilindedir. Bu bakanlıklar Nemrut’un daha iyi bir
yere gelmesi için çaba sarf etmekteler. Bizimde bütün gayretlerimiz Nemrut tarihi eserlerini daha iyi geliştirmek. Daha iyi ziyaret imkanları sağlamaktır. Bunun için yolu çok güzel bir şekilde yeniledik. Karadut geçişinde yolu kilitli parke ile döşettik. Yol çok güzel oldu. Nemrut Dağına bir de hizmet evi ihale edildi. Gelenleri ağırlayacağımız hizmet evi bu sene bitecek. Ayrıca Arsemia yolunu da düzenliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*