Başkanı Gökçek Telereferikten İnip Metrobüse Bineceğiz Dedi.

EGO Genel Müdürlüğü’nün araç filosuna yeni 250 körüklü otobüsü dahil edecek olan ihalenin sözleşmesine imza atan Gökçek, “Özellikle dik olan alanlarda otobüslerimizi teleferiklerle beslemek istiyoruz. Yani teleferik artı metrobüs yeni bir toplu taşım fikrini ortaya koyacağız” dedi.
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Başkentliler’in daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı araç filosuna 250 yeni körüklü otobüsü ekleyecek olan sözleşmeye imza attı.
EGO Genel Müdürlüğü’nün Aralık ayında çıkardığı ihaleye en uygun teklifi veren MAN firması ile yapılan sözleşme öncesinde konuşan Melih Gökçek, şunları söyledi:
18 metre uzunluğundaki yeni otobüslerimiz son teknolojik donanıma sahip olacak. Tek körüklü, 4 kapılı otobüslerin hepsinde özürlü asansörü, klima ve kamera bulunacak. Yine doğalgazla çalışacak olan araçlar 36 oturan ve 116 ayakta toplam 152 yolcu taşıyabilecek. Ben bu rakamın Ankara’da 200’ü rahatlıkla bulacağını düşünüyorum. Bu nedenle üretici firmanın bu konuyu da düşünerek çalışma yapmasını bekliyorum.
Dünyanın en yeşil ve temiz filosu Ankara’da. Bin 90 adet doğalgazlı otobüsümüz vardı, bugün attığımız imzayla ilave edeceğimiz 250 yeni araçla birlikte toplamda bin 340 çevre dostu otobüse sahip olacağız. Bu rakam Ankara’yı dünya kentleri içinde en büyük doğalğaz filosuna sahip kent yapıyor. Yeni otobüslerimizin bir tanesinin maliyeti ise 285 bin Euro. Bu fiyat dünya fiyatlarının çok altında, toplamda ise 71 milyon Euro’ya mal oldu. İki yıl boyunca bakım ve onarım firma tarafından yapılacak, önemli olan parçalar da ise bu süre üç yıl olacak. Bu otobüsler geldikten sonra düşündüğümüz bazı planlamalar var. Daha önce Türkiye’de ‘metrobüs’ fikrini getiren bizdik. Amacımız metrobüs fikriyle belli güzergahlara bu otobüsleri koymak. Özellikle dik olan alanlarda otobüslerimizi teleferiklerle beslemek istiyoruz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*