Orduda Kayak Zevki Başlıyor

Ordu’nun Çambaşı Yaylası’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Ordu Valiliği tarafından yapımına devam edilen Çambaşı Kayak Merkezi’ndeki 300 metrelik pist kayak severlerin hizmetine açıldı.
Bir süredir inşa halinde olan kayak tesisinde ilk etapta teleski montajı gerçekleştirildi. Ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in girişimleriyle, snow-truck(kar ezme makinesi) yaylaya getirilerek hizmete girdi. Halen devam eden çalışmalarda telesiyej, kayak evi, idari bina, garaj ve sosyal tesisler inşa edilecek. 300 metrelik pist, orta ve uzun vadede Bin 200 metreye çıkarılacak.
Hafta sonu Çambaşı Yaylası’na gelerek kayak tesisini inceleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, inşa edilecek sosyal tesislerin ihale süreçlerinin devam ettiğini ve yıl sonuna kadar tamamlanmasını temenni ettiklerini belirtti. Bakan Şahin, yatırımcıların bölgeye konaklama tesisi yapmak için çalışma yaptığını da hatırlatarak, “Bölgenin planlama şartlarına ve ilkelerine uygun olarak konaklama tesisleri içinde çalışmaların başlamasını ümit ediyoruz. Ulaşım sorunu hallediliyor. Yaz kış buranın yolu açık zaten. İnanıyorum ki 2 yıl sonrada havaalanımız bitince bölgemiz Ordu dışından da çok sayıda ziyaretçi alacaktır” dedi.
Bakan Şahin, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız, büyüklerimiz gelsinler buradaki güzelliği görsünler. Burada kaysınlar, spor yapsınlar. Çağdaş uygarlığı önce bizim yöremizin insanı, köylüsüyle, kentlisiyle, muhtarıyla ve azasıyla yaşamış, görmüş olsun. Bizim temennimiz bu. Onun için buradayız. Bu bölgenin yakın geleceği, bu seneye göre çok daha farklı olacak. Hızla gelişen bir bölgemiz var. 3 sene sonra her şeyin daha farklı olduğunu hep birlikte göreceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*