Teleferik Bakım İşçisi Değil Cambaz Sanki

BURSA’da 49 yıldır faaliyet gösteren teleferiğin yıllık bakımını yapan işçiler, ip cambazı gibi tellere tırmanarak çalışma yapıyor. İşçilerden Önder Yıldırım, işini severek yaptığını söyleyerek, “Gerekli güvenlik önlemlerini alarak, emniyet kemerini de takarak tellere çıkıp bakım yapıyoruz. Güvenlik önlemlerine dikkat edince sıkıntı yaşanmıyor” dedi.
Uludağ’a kent manzarası eşliğinde ulaşımı sağlayan teleferikte kış sezonunun sona ermesiyle geçen pazartesi gününden itibaren yıllık periyodik bakıma başlandı. Her yıl kış ve yaz mevsimi öncesinde iki kez bakımdan geçirilen teleferiğin bu yılki bakımında, tüm elektrik ve elektromekanik sistemleri kontrol ediliyor. 1963 yılından bu yana Uludağ’a alternatif ulaşım sağlayan teleferik, Nisan ayı boyunca sürecek periyodik bakımının ardından yeniden seferlerine başlayacak. Teleferik tellerinde bakım yapan personel ise adeta ip cambazı gibi tellere tırmanarak özverili bir çalışmayla tellerin bakım ve onarımını yapıyor. Personelin cesaret örneği sergilediği bu çalışması da nefesleri kesiyor.
Büyükşehir Belediyesi Teleferik Şube Müdürü Abdullah Çiğdem, çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, 1963 yılından beri Uludağ’a alternatif ulaşımda kullanılan teleferikte, bu yıl da elektrik ve elektromanyetik bakımın yapıldığını söyledi. Çiğdem, 32 kişiden oluşan ekibin özverili ve sistemli çalışmasıyla hava şartları da uygun olduğu takdirde, 30 Nisan’da tamamlanması planlanan bakım çalışmalarının 10 gün önce bitirilebileceğine dikkati çekti.
Teleferiği 21 Nisan Cumartesi günü yeniden hizmetine sunmaya çalışacaklarını kaydeden Çiğdem, “Bu yıl Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplam 54 bin 454 vatandaşımız teleferikten yararlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 30 bin yolcu taşıyan teleferik bu yıl yüzde 80 oranında artan yolcusuyla rekor kırdı” dedi.
İşletme teknisyeni Mehmet Topal da Nisan ayında 4 kabindeki, 16 makaranın ve teleferik direkleri üzerindeki 310 makaranın bakımının yapıldığını, arızalı olanların yenilendiğini, diğerlerinin de yağlanıp kullanıma hazırlandığını ifade etti.
Tellerde cesaret örneği sergileyen Önder Yıldırım, işini severek yaptığını söyleyerek, “10 yıldır bu işi yapıyorum. Gerekli güvenlik önlemlerini alarak, emniyet kemerini de takarak tellere çıkıp bakım yapıyoruz. Güvenlik önlemlerine dikkat edince sıkıntı yaşanmıyor” dedi.
“Ekmeğini korkmadan yiyorsan, işini de korkmadan yapacaksın” diyen Ali Çağlar da 28 yıldır bu görevde olduğunu belirtti.

Kaynak : www.haberler.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*