Ordu ilindeki görkemli teleferik

Yakından tanıdığım İzmitli iki aile, Ramazan öncesi şöyle bir iki günlüğüne İzmit dışına çıkmak, Karadeniz turu yapmak istemişler. Hani son günlerde moda bir şarkı var “Yol nereye giderse, oraya” diyor ya… Aynen öyle. İzmit’ten çıkıp, Bolu Gerede üzerinden Karadeniz yoluna varmış, Ordu’ya kadar gitmişler. Ordu’yu çok beğenip, orada kalmışlar.

Döndüler… Yanlarında da bir bilet getirmişler: Ordu Belediyesi Teleferik Bileti: 5 TL’lik gidiş dönüş bileti. Ordu Belediyesi, ilin üzerinde panoramik manzara görme fırsatı da veren teleferik sistemi kurmuş…

Ordu nere, Kocaeli nere?.. Ordu’nun nüfusu kaç, Kocaeli’nin nüfusu kaç?.. Ordu Belediyesi’nin gücü ne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gücü ne?..

Ama Ordu Belediyesi, il merkezinin üzerine teleferik sistemini kurmuş. Kişi başına gidiş dönüş sadece 5 TL. Bizim burada 10 yıldır teleferik konuşuluyor. Üstelik İzmit için, ulaşımda ihtiyaç. Hadi İzmit’e yapamadınız, Kartepe zirvesi için teleferik şart. Ama fotoğraftan, maketten öteye geçemedik…

Avrupa’daki teleferik sistemlerini görmek için seyahat üzerine seyahat yaptılar. Hâlâ, ortada teleferik sisteminin (T)’si bile yok. Ama Ordu Belediyesi kısıtlı olanaklarıyla bu işi yapmış. Kullanıyor, para kazanıyor, insanlara hizmet veriyor.

Bizim burada her şey lafta kalıyor.

Kaynak : www.ozgurkocaeli.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*