Eymir’de bisiklet ve teleferik önerisi

ÇANKAYA Kent Konseyi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ı ziyaret etti. ODTÜ’nün Çankaya sınırları içinde insan eli ile yapılmış ve uluslararası ödüle layık görülmüş kampüsü ile ayrıcalıklı bir yer teşkil ettiğini ifade eden Dr. Işıkhan Güler, kampüsün ve onun doğal bileşenlerinin korunması gerektiği üzerindeki karşılıklı anlayışa vurgu yaptı.
Bu anlayış çerçevesinde Çankaya Kent Konseyi olarak her türlü sivil toplum katkısını vermeye hazır olduklarını ifade eden Güler, ODTÜ kampüsünün bir bütün olduğunu, bu amaçla kampüsün bölünmesinin de tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Bisiklet sistemi

Eymir Gölü’nde bisiklet sisteminin kurulup işletilmesinin yararlı olacağını ifade eden Güler, “Otomobil trafiği altında ezilen Eymir Gölü’nün halkımızca kullanımının daha verimli ve etkin olabilmesi için Çankaya Belediyesi ile birlikte bisiklet sisteminin kurulup işletilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi. Eymir’e, ORAN bölgesinden teleferik ile ulaşımın, aktivitelere olan direkt erişimi sağlamasının yanı sıra otomobil kullanımını da sınırlandırması açısından yararlı olacağını belirten Güler, ”Teleferiğin, turizmin yanı sıra rekreasyona yönelik faydaları da olacak” diye konuştu.

Ring servisi

Teleferik projesinin geçmişinin neredeyse 30 yıla vardığını söyleyen Acar ise, bu konuda net bir proje gerçekleşmediğini, fikir düzeyinde olması nedeniyle de konunun irdelenmesinin ve projelendirilmesinin yararlı olacağını belirtti.
Bisiklet sisteminin ODTÜ kampüsü içinde yararlı olacağını, bu konuda proje hazırlıklarının da olduğunu ifade eden Acar, Eymir’de bisiklet sisteminin yararlı olacağını ancak, değişik ulaşım türlerinin birbirinden ayrılması gerektiğinin altını çizdi. Bölgeye yaşlı ve engelli vatandaşların erişiminin önemine vurgu yapan Acar, Eymir içinde bir ring servisinin faydalı olacağını ifade etti.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*