Bursa’daki teleferik sayesinde İstanbul’dan Uludağ 3 saate düştü!

İstanbul’dan Uludağ’a 3 saat içinde ulaşılacak. Aynı anda, raylı sistemler, teleferik, deniz otobüsü ve havayolları yatırımları için seferber olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ı da daha büyük bir cazibe merkezi haline getirmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en uzun teleferiği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya gazetesi Başyazarı Osman S. Arolat’ın sorularını yanıtladı. Sanayi şehri Bursa’da 600 yabancı şirket olduğunu anımsatan Başkan Altepe, geçtiğimiz günlerde Bursa’ya 22 Arap ülkesiyle ortak havayolu kurmak için harakete geçtiklerini anımsatarak, “Turizm değerlerimizi de harekete geçirmeye çalışıyoruz. Sadece havayollarında da değil, tüm ulaşım projelerinde ataktayız. Bildiğiniz gibi BUDO’yu kurduk. 60 kişilik yaya binilen deniz otobüsleri alıyoruz. İstanbul’da uçağı olan bir Bursalı 6 saat önceden yola çıkıyordu. Şimdi deniz otobüsü sayesinde bunu bir saat 45 dakikaya düşürdük.

Ayrıca raylı sistemler konusunda da yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yerli vagon imalatı için de harekete geçtik. Durmazlar Makine ile Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde ilk yerli vagon İpekböceği’ni ürettik” diye konuştu. Teleferikte tüm hattın yenilenmesinin ardından 8′er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle hizmet vereceklerini ve saatlik yolcu taşıma kapasitesini bin 800 kişiye çıkartacaklarını anlatan Altepe, şöyle devam etti:

“Toplam 8.84 kilometre ile dünyanın en uzun hatlı teleferiğini inşa ediyoruz. Bu sayede Uludağ’ın oteller bölgesine 22 dakikada ulaşılabilecek. Ancak bütünleşik olarak düşündüğümüzde bir İstanbullu bu projeler bittiğinde 3 saatte Uludağ’da olabilecek. Kabataş’tan Mudanya’ya BUDO ile gelecek. Daha sonra teleferiğe kadar otobüsle aktarma yapacak ve 22 dakikada oteller bölgesine ulaşacak. Burada turizm acenteleri harekete geçebilir. Ayrıca İstanbul’dan Bursa’ya Bursa’dan İstanbul’a inanç turları da düzenlenebilir, tarihi yarımada ve tarihi camilerin ziyaret edilmesi sağlanabilir. Bursa’nın 4 bin termal kaynağı var. “Eski stadı meydan yaptıklarını anımsatan Başkan Altepe, yeni stadın metronun hemen yanında olduğunu anımsatarak, “Bursa’da 100 tane spor tesisini hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak : Dünya

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*