Kızılay-Dikmen Teleferik Hattına Yapılan İtirazlar Reddedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında, Kızılay-Dikmen teleferik hattına güvenlik tedbirleri nedeniyle gelen itirazların, yeni düzenlemeler doğrultusunda reddedilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınan kararlara yer verildi.

Toplantıda Ankara’nın imar gelişimi, ulaşım planı ve yeşil alanlarına ilişkin gündem maddelerinin görüşülerek, karara bağlandığı belirtilerek, toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin Milli Müdafaa Caddesi ile Dikmen Vadisi 3. Etap arasında yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan Kızılay-Dikmen Teleferik Hattı’nın olduğunu kaydetti.

Teleferik hattı güzergahında bulunan 20′ye yakın kamu kurum ve kuruluşlarından gelen güvenlik sıkıntılarına ilişkin bilgi ve görüşlerin yer aldığı raporun görüşüldüğü ve yapılan itirazların yeni düzenlemeler doğrultusunda reddedildiği bildirildi.

Raporda, EGO Raylı Sistemleri Dairesi Başkanlığınca hazırlanan yazıya yer verildiği belirtilerek, yazıda “Söz konusu tereddütler incelenmiş olup, bu kapsamda teknik şartlar zorlanarak, teleferik istasyonları ve kabin büyüklükleri ile ilgili küçültmeye gidilmiştir. Ayrıca güvenlikle ilgili olarak, her kabin ve istasyona kamera sistemi konulması, istasyonlarda devamlı güvenlik kontrollerinin yapılması ve yolcuların x-ray cihazından geçirilmesi gibi pek çok güvenlik önlemi alınması kararlaştırılmıştır. Bununla birlikte tamamen kapalı kabinler tercih edilecek olup, bu kabinlerin içerden açılması mümkün olmayacaktır. Hat güzergahı boyunca yüksek güvenlik gerektiren kurumların alanları üzerinden geçilmeyecektir” denildi.

Toplantıda ayrıca 26 yeni park alanının bölge parkı olması da kararlaştırılırken, Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa, Yenimamak, Şirindere ve Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanlarının sınırlarının riskli alan olarak belirlenmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları oy çokluğuyla kabul edildi.

Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Doğukent Bulvarı ve Turan Güneş Bulvarına bağlantı yolları yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunun da oy çokluğuyla karara bağlandığı toplantıda, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi-nin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları da yeniden onaylandı.

Kaynak : AA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*