Ordu’daki Teleferik Projesinin Akibeti Ne Olacak ?

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yaklaşık 10 milyon liraya yaptırılan teleferik projesiyle ilgili olarak, “Teleferiğin yıkılmayacağına olan inancımı taşıyorum” dedi.

Torun, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce hizmete giren teleferik projesiyle ilgili olarak Danıştay 14. Daire Başkanlığı’nın Ordu’daki idare mahkemesi tarafından alınan karar sonrası yürütmeyi durdurma kararı aldığını anımsattı.

Karar karşısında üzgün olduklarını ve belediye olarak gerekli itirazlarda bulunduklarını ifade eden Torun, “Alınan kararlar aleyhimize çıkarsa ondan sonra ne olur onu da açıkçası bilmiyorum” diye konuştu.

Teleferik projesi ile ilgili kamuoyunun zaman zaman yanlış bilgilendirildiğine değinen Torun, şunları kaydetti:

“Teleferik projesi ile ilgili yeni gelişmelerin olduğu bir gerçek. Ordu’daki idare mahkemesinin kararına Kültür ve Turizm Bakanlığı itiraz ettiği için ya da temyiz ettiği için bu konu Danıştay’a gitti. Danıştay 14. Daire Başkanlığı da buradaki idare mahkemesinin kararının yürütmesini durdurma aldı. Şu andaki gelişmeler bu yönde. Danıştay esastan da bunu görüşecek. Burada idare mahkemesinin kararına rağmen, savcının bizim lehimize verdiği mütalaasına rağmen maalesef böyle bir karar ortaya çıktı. Üç dört ay önce verilen karar ile yeni verilen karar başka. Biraz çelişkili bir karar olduğu ortada. Buradaki idare mahkemesinin kararına rağmen savcının bizim lehimize verdiği mütalaasına rağmen bilirkişi raporlarının da sabit olmasına rağmen böyle bir karar çıkmış olması üzüntü verici. Sonucu biz de takip edeceğiz. Sonuçta verilen kararın yanlış olduğunu ya da hatalı olduğunu ispatlamaya çalışacağız. Şu anda henüz kesinleşmiş bir şey yok. Çalışmalarımız sürüyor.”

Teleferiğin yıkılmasının gündemde olup olmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Torun, şöyle konuştu:

“Bu konuda yeterli bir bilgiye sahip değilim. Yıkılmasına karar verilirse bunu yıkacak merci kim ya da nasıl yıkılacak- Bunlar için net şeyler söyleyemem. Ama açıkçası ben teleferiğin yıkılmayacağına olan inancımı taşıyorum. Bu herhangi bir heykel değil ki gidip yıksınlar ya da bu Kars’taki heykel değil ki yıksınlar. Elimizdeki bütün belgeler ve alınan kararlar bizim lehimize. Danıştay safhasına kadar hiçbir olumsuz karar yoktu. Biz hukuk dışı bir şey yapmamışız. Kaldı ki bu süreçten sonra aksi bir karar çıkarsa, ‘bunu sökün’ denirse bunun bir bedelinin de karşılanması lazım. Buraya bir para harcandı. Yasal bir harcama yapıldı. Bu harcamanın da bir şekilde birileri tarafından telafi edilmesi lazım. Biz kendi kendimize projeyi bitirmedik. Hukuk bize ‘ilerle’ dedi, biz de ilerledik. Biz her şeye rağmen er ya da geç adaletin yerini bulacağına inanıyoruz.”

Torun, teleferik projesinin hizmete başlamasının ardından yaklaşık 1 milyon 50 bin kişi tarafından kullanıldığını kaydetti..

Kaynak : Haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*