Ağrı Dağı Teleferik Planı

agri dagi
agri dagi

Turizm, ülkelerin tanıtım ve ekonomisine katkı sağlayan çok önemli bir olay. Bu nedenledir ki, gelişmiş ülkeler, ülke gelirinin önemli bir kısmını tanıtım, turizm v.b. alanlara aktarmaktadırlar. Çoğu ülke, tanıtım ve ekonomiye katkı amaçlı, bütün gelişmeleri yakından takip etmekte, düzenlenen fuarlara katılıp ülkelerini tanıtmak için, yüksek miktarlarda paralar harcayıp, bu yönde büyük çaba sarf etmektedirler.

Ülkemiz, turizm açısından çok zengin ama, deniz turizmi hariç, çoğu dalda pek ileri olduğu söylenemez. Özellikle bulunduğumuz bölge ve ilçemiz açısından düşünecek olursak, çok ilgisiz olunmasına rağmen, yerli ve özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı olması, yabancıların binlerce kilometre yol kat ederek gelmeleri, ekonomimize çok önemli katkı sağlamaktadır.

Doğubayazıt’ın geriye doğru, turizm grafiğine bakıldığında, zaman zaman artışlar gözlenebilmektedir. İlçedeki turistik yatak kapasitesi, gayet güzel olmasına rağmen, son yıllardaki turist sayısındaki azalma nedeniyle, oteller neredeyse kapanma noktasına gelmiştir. Bu konuda yatırım yapmış iş adamlarımız çok zor durumda kalmışlardır.

İshakpaşa Sarayı, Ağrı Dağı, Meteor çukuru, Buz mağaraları, Nuh’un gemisi ve birçok turizm değerlerinin yanında, tarih ve kültür turizmi ile doğal güzelliği de olan ilçemiz, hatırı sayılır bir turizm yatırımını hak etmektedir. Sadece Ağrı Dağı bir potansiyeldir. Bu potansiyel değerlendirilebilir ise, ilçemiz için büyük kazanım sağlanmış olur. Sayın Valimiz Mehmet Çetin, Ağrı Dağı ile ilgili bir proje hazırlığı içinde olduklarını ve bu proje ile Ağrı dağının 3200 metresine teleferik yapılması ile ilgili çalışma yapılacağını belirtmiştir. Vali Çetin, bu konuda Üniversitelerden fizibilite çalışması desteği alınacağını, buna Kayak federasyonunun da destek olacağını bildirmiştir. Ağrı dağının kış turizmine ciddi anlamda kazandırılması projesinde, kayak pisti ve otel de düşünülmektedir.
Geçtiğimiz yıllarda, sık sık dile getirilen bu ve benzeri önemli projelerin bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz. Sayın valimizin, yatırımlar konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi için, ilgili herkesin aynı hassasiyeti göstererek, konunun sıcaklığı ile kamuoyu oluşturmasını umuyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*