Dağcılar Teleferiğin son seferinde de yanındaydı

Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü Dağcılar ı, yeni teleferik hattı için kapatılan teleferiği son seferinde yalnız bırakmadı.

49 yıldır Bursalıların ve dağ sevdalılarının hizmetinde bulunan teleferik, 31 Ekim 2012 Çarşamba günü yeni teleferik çalışmaları için hizmetine ara verdi. Yıldırımlı dağcılar ‘ın organize ettiği faaliyete Dağcılık İl Temsilciliği, Çelebi Mehmet Ve Zirve Spor Kulüpleri’nden de dağcılar iştirak ettiler. Son biletleri hatıra için imzalayan dağcılar, bu biletleri saklayacaklarını söyledi.

Dağcılık İl Temsilcisi Nazif Makas yaptığı açıklamada, “Bizler bu teleferikle büyüdük. Uludağ ve teleferik ayrılmaz parçalardır. İlkokulda çizdiğimiz dağ resimlerinde muhakkak teleferik bulunurdu. Hüzünlüyüz, bir dosttan ayrılıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde 20 dakikada dağa çıkılmıyor. Bursa’da teleferik bunu bize sağlamıştır. Yenisi inşallah daha güzel olur. Bu teleferiğin kabinlerini de kurulacak bir müzede sergilenmesi lazım” diye konuştu.

Dağcılar daha sonra teleferik görevlileri ile vedalaşarak, Sarıalan’dan Bursa’ya dolunayda 3 saat patikalardan yürüyerek indi.

Kaynak : yurthaber.mynet.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*