Balçova Teleferik tesisleri düğümü çözüldü | İzmir

Balçova Teleferik tesisleri düğümü çözüldü

Kamu İhale Kurumu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova Teleferik tesislerinin yenilenmesi ihalesi hakkında verdiği iptal kararını, Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda iptal etti. Büyükşehir Belediyesi kararın resmi olarak tebliğinden sonra ihaleyi kazanan STM firmasıyla yapacağı sözleşmeyle birlikte çalışmaya başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yılan hikayesine dönen teleferik tesisleri yenileme ihalesinde baş döndüren hukuki trafik sonunda teleferik projesinin önü açıldı. Şubat 2012’de yapılan ve 10 milyon 225 bin TL’lik en düşük teklifle STM Sistem Teleferik firmasının kazandığı ihale KİK tarafından itirazlarla ilgili değerlendirme sonunda iptal edildi. Belediye yeni ihale yaparken, ihaleyi kazanan STM firması ise KİK kararına karşı dava açtı. Ankara 14. İdare Mahkemesi KİK kararının yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine KİK Belediye’ye STM firmasıyla sözleşme yapması yazısı gönderdi. Ancak, öte yandan da karara da itiraz etti. KİK’in itirazını değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını bozdu. Bu kez KİK Belediye’ye ihaleyi iptal etmesi için yazı gönderdi. STM ise Makine Mühendisleri Odası’na hazırlattığı bilirkişi raporunu mahkemeye verdi. Ankara 14. İdare Mahkemesi bu rapordaki bilgileri de dikkate alarak KİK’in ihalenin iptal kararını iptal etti.

Kamu İhale Kurumu Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin kararına uyarak teleferik ihalesinin iptali hakkında aldığı kararı iptal etti. Bunla ilgili mahkeme kararını da yayınlandı. Ancak öte yandan da Danıştay’a itirazını yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve STM firması KİK’in kararının resmen tebliğ edilmesini beklemeye başladı. Kararın gelmesinin ardından sözleşme yapılacak. Teleferik’in yenilenmesiyle ilgili çalışmalar başlayacak.

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*