Bayraktepe Kayak Merkezinde Kar kalınlığı 180 santimetreye ulaştı

Bayraktepe Kayak Merkezinde Kar kalınlığı 180 santimetreye ulaştı

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye’nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi kayakseverlerle doldu.

Kar kalınlığının 180 santimetreye ulaştığı Bayraktepe Kayak Merkezi’nde Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan gibi farklı ülkelerden gelen turistler ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen kayak tutkunları, kayak, snowboard ve kızak yapmanın keyfini doyasıya yaşıyor.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayak Merkezi’nde yoğunluk yaşandığını, önümüzdeki hafta sömestr tatilinde bu yoğunluğun yüzde 100’e ulaşacağını söyledi.

Sarıkamış’ta Son bir yıl içerisinde dört otel yapıldığını ve üç otelde kapasite artımına gidildiğini belirten Ermiş, ”Sarıkamış’ta şuan yatak kapasitesi bin 300 civarında. Kamu misafirhaneleriyle beraber bin 800’leri buluyor bu rakam. Bu otel ve misafirhaneler kış sezonu boyunca ve özellikle sömestr tatilinde yüzde 100 doluluğa ulaşıyor” dedi.

Son bir yıl içerisinde yapılan yatırımların Sarıkamış’ın cazibe bir merkezi olduğunu yavaş yavaş gösterdiğini vurgulayan Ermiş, şunları kaydetti:

”Tabi burada çok önemli özellikleri var Kayak Merkezi’nin. Kristal karı, sarıçam ormanları, Kayak Merkezi’nin şehirle bütünleşmiş olması, ulaşım kolaylığı, havaalanına yakınlığı gibi değişik özellikleri burayı cazibe merkezi haline getiriyor. Ayrıca burada başlangıç, orta düzey, orta üstü ve ileri düzeydeki kayakçılar için dokuz ayrı pistimiz var. Son iki yıl içerisinde hizmete giren Karanlık Dere tesislerinde profesyonel kayakçılar Son derece ilgiyle ve zevkle kayak yapıyor. Gelecek misafirlerimizi Sarıkamış’ta ağırlamak isteriz. Ayrıca Son yıllarda artan bir turist sayısı var. Yabancı turist sayısı daha çok. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan gibi ülkelerden misafirler şuan kayak merkezimize geliyor.

Kaynak : www.beyazgazete.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*