İzmir Balçova Teleferik Tesislerinin Yenilenmesi İhalesinde STM firmasının sözleşme için davet edilmesi bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirlecek,İzmir Balçova Teleferik Tesislerinin Yenilenmesi Yapım ihalesi ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi’nin aldığı bilgiye göre; söz konusu ihaleyi kazanan STM firması’nın sözleşmeye davet edilmesi bekleniyor.

KİK’in ihaleyi iptal eden kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin gerekçeli kararının geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştığını belirten yetkililer, bu aşamada firmayla sözleşme imzalanabilmesi için gerekçeli kararla ilgili olarak KİK’ten de ihalenin sonucuyla ilgili yazı beklendiğini kaydettiler.

Sözleşmenin ardından Ocak ayı sonunda veya Şubat ayı başında yer teslimi yapılıp tesisin inşaatına başlanacak. Tesis 365 günde tamamlanacak. 300 bin olan yıllık taşıma kapasitesi yaklaşık 600 bin kişiye yükselecek. Tesise 12 kişilik kabinler yapılacak.

Daha önceki gelişmeler:  Şubat 2012 tarihinde yapılan ihaleyi 10 milyon 225 bin TL’lik en düşük teklifi veren STM Sistem Teleferik Montajı ve Turizm A.Ş. kazandı ve ihaleye en yüksek teklifi veren Doppelmayr firması da KİK’e itiraz etmişti. KİK’de, 09 Nisan 2012 tarihinde belediyenin yaklaşık maliyet hesaplamasının hatalı olduğu, birim fiyatlar üzerinden tek tek hesaplanması gerektiği gerekçesiyle ihaleyi iptal ettirmişti. Bunun üzerine STM firması da KİK’in iptal kararı için Ankara 14. İdare Mahkemesine başvurmuştu. Ankara 14. İdare Mahkemesi de, KİK’in Şubat 2012 tarihinde almış olduğu iptal kararını durdurmuştu.

Kaynak : Yatırımlar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*