Aksaray belediyesi teleferik yaptırıyor

Aksaray belediyesi teleferik yaptırıyor

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Kılıçaslan Parkı ile Kılıçaslan Tepesi’ndeki seyir terası arasına teleferik yaptırıyor.

Aksaraylı vatandaşlara yeni bir nostalji yaşatmayı hedefleyen Başkan Nevzat Palta, katıldığı bir TV programında Aksaray’a teleferik yapılacağı müjdesini verdi.

Teleferiğin ihaleye çıkarıldığını ifade eden Başkan Nevzat Palta şunları söyledi: “Teleferikte bizim projemizde var. Teleferik biraz pahalı bir şey. Bununla ilgili çalışmaları biz yaptık. Bir iki yurt dışı firmasından fiyat aldılar tabi rakamlar çok yüksek çıktı. Değerlendirmeye aldık geçen sene ve bu yıl tekrar gündeme getirdik. Yerli firmalar var onlardan fikir anlamında fiyat alındı. İhaleye yeni çıktık. Ve baktık ki yaklaşık maliyeti yapılabilir bir rakam bizim bütçemize uygun olarak gördük ve ben talimat verdim. Şu anda ihaleye çıktı arkadaşlarımız. İnşallah sonuçta ihaleye katılım olması lazım. Yükseklik 500 ile 600 metre civarında, Kılıçaslan Parkı’ndan bir merkez yapılacak, oradan yukarıya seyir terasına güzel bir teleferikle insanlarımız gidip gelecekler o nostaljiyi yaşayacaklar.

Kaynak : www.aktifhaber.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*