Erciyes Kar Festivaline Renkli Açılış

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erciyes Kar Festivali, renkli gösterilerle başladı. İlk gün programı kapsamında ateşle karda yazılar yazıldı, meşaleli kayak gösterileri ve havai fişek gösterisi yapıldı. Ayrıca tören meşalesi yakılarak festivale start verildi.
Kayseri protokolünün yanısıra büyükelçiler, yabancı diplomatlar, yurt içinden ve yurt dışından davetli basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen açılış töreninde bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes’te yıllardır verdikleri emeklerin karşılığını almaya başladıklarına vurgu yaparak, “Yıllardır emek verdiğimiz ve kayak merkezi haline getirdiğimiz Erciyes’te böylesine güzel bir etkinlik yapmak bizi hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. İnşallah nice on yıllarda, yüz yıllarda geleneksel olarak devam eder ve tarihe bir iz olarak düşer. Geçen hafta burada hepimizin malumu olduğu üzere Başbakanımızın ve geniş halk kitlesinin katılımıyla 32 tesisin açılışını yaptık. Ondan önce de 16 yerde açılış yapmıştık. Yaklaşık 20 kilometre bir yay üzerinde 26 milyon metrekare alan üzerinde gerek altyapı gerekse de mekanik tesisler, karlama üniteleri ve sosyal tesislerle ilgili 50’den fazla tesisi yaparak hizmete sunmuştuk. İnşallah bu yaz da oteller başlayacak ve bir kaç yıl içinde oteller de bittiğinde dünyaya şunu ilan edeceğiz, ‘Türkiye’nin tek, dünyanın da en güzel kayak merkezlerinden birisini yaptık. Kayakseverler Kayseri’ye gelsinler, Erciyes’te kaysınlar, Kapadokya’yı görsünler ve bu keyfi hayatlarında en az bir kere yaşasınlar’ diyeceğiz” dedi.
Açılış törenine katılan davetliler de yıllardır Erciyes’e uzaktan baktıklarını ancak şimdilerde dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisinde olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Erciyes’te dünya çapında tesisler yapıldı ve gün geçtikçe de adı yayılmaya başladı. Bu festival de bu bakımdan çok önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin en büyük, dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi olan Erciyes’te bulunmak gerçekten gurur ve keyif verici” dediler.
DAVETLİLERE KAYSERİ’Yİ ANLATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki açılış töreninin ardından davetlilere hitap ederek Kayseri’nin geldiği nokta ve belediye tarafından yapılan önemli yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
PANEL VE CECELİ KONSERİ YARIN
Festival kapsamında yarın (17 Şubat 2013 Pazar) ‘Kış Turizminde Yükselen Değer Erciyes’ paneli yapılacak. Erciyes A.Ş. İdare Binasında saat 10.30’da başlayacak olan panelin ardından da Mustafa Ceceli konseri gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de Erciyes Tekir Kapı’da başlayacak olan son gün programı kapsamında sahne alacak olan Mustafa Ceceli, sevilen şarkılarını Erciyes’e gelenler için söyleyecek. Programda ayrıca vatandaşlara sucuk ekmek ikramında bulunulacak.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*