Ergan Kayak Merkezi Dünya Şampiyonası İle Açılıyor

22-24 Şubat 2013 tarihinde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasına ev sahipliği yapacak olan Erzincan’da tüm hazırlıklar tamamlandı. Yarışma öncesi bir araya gelen Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca yarışma ve organizasyon hakkında bilgi verdiler.
Türkiye’nin en büyük ve en önemli kayak merkezleri arasında yer almak üzere yapım çalışmaları tamamlanan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Erzincan Valiliği ile Türkiye Dağcılık Federasyonu arasında imzalanan protokol ile organize edilen ve Türkiye’de bu branşta ilk kez 22-24 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek olan Ergan Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasına ev sahipliği yapacak.
Yarışma öncesi bir araya gelen Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca’nın katıldığı toplantı da konuşan Vali Selman Yenigün, turnuvanın açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’ının da katılacağını belirterek şampiyona hakkında bilgi verdi.
Vali Yenigün Erzincan’ın bir hayalinin daha gerçekleştiğinin altını çizerek; “Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması’na 8 farklı ülkeden 20 yabancı ve 43 yerli sporcu katılmaktadır. Devam etmekte olan kayıtlar nedeniyle sporcu sayısının teknik toplantı öncesine kadar artması beklenmektedir. Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması, iniş ve çıkıştan ibaret 15 km uzunlukta bir parkurda düzenlenecektir. Yarışma suni fok derilerinin kayakların altına yerleştirilmesi ile yapılan 1700 metrelik yükselti farkı mesafesini içeren bir dağ tırmanışı ile dağın zirvesinden itibaren kayakla yapılacak inişten oluşuyor. Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonundan gelen üç temsilci ve bir teknik denetçi tarafından izlenecektir. Bu merkez, gerek bu özellikleri gerekse düzenlenecek yarışma ile ilimizin ve kayak merkezimizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük fayda sağlayacaktır.” dedi
Erzincan Belediyesi’nin organizasyon için hazır olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise yaşanabilecek yoğunluktan dolayı kişilerin şahsi araçları yerine belediye tarafından hazır bulundurulacak olan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyerek, turnuvanın düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Ardından söz alan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, Dünya Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışları’nın Erzincan’da yapılacağını belirterek, “Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyon ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor” dedi. Karaca, düzenlenecek yarışların Türkiye’nin kış turizmine de büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: iha

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*