Karadenizin En Büyük Kayak Merkezi Ekimde Tamamlanacak

Ordu’nun Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, “Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezimiz bu senenin Ekim ayına kadar bitmiş olacak.

Kayak merkezi inşaatının başlaması nedeniyle 2012-2013 kayak sezonunu bitirdik” dedi.

Tamamlandığında Türkiye’nin ilk beş tesisi arasına girecek ve Karadeniz’in en büyük kayak merkezi olacak olan Çambaşı Kayak Merkezi’nin inşaatı başlaması nedeniyle 2012-2013 kayak sezonu son bitirildi. Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Çambaşı Kış Sporları Kayak Merkezi’nin bu senenin Ekim ayına kadar bitmiş olacağını söyledi. İhalenin geçen yıl yapıldığını hatırlatan Kaymakam Avcı, “İhaleyle ilgili yer teslimini de yaptık. İhaleyi alan şirket bizlere bu işi daha erken bitirmek istediğini ve 600 gün olan iş bitirme süresini dilekçe vererek daha da kısalttı. Bu yılın sonuna yetiştirmeyi taahhüt etti. Bunun içinde NAS Şirketi bizlere alanı tamamen kendilerine teslim etmemizi biran önce işe başlama teklifinde bulundular. Bizler de önümüzdeki kış sezonuna tesisin yetişmesi açısından bu isteklerini uygun bulduk. Bu nedenle kayak sezonunu bir buçuk ay erken kapatmak durumunda kaldık. İnşaat işi olduğu için tedbirli olmamız güvenlik tedbirlerini almamız gerekiyor. Bu nedenle 2012-2013 kayak sezonunu bitirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Tesis tamamlandığında ülkenin ilk beş tesisi arasına gireceğini aktaran Avcı, “Kayak sezonu bu yıl bizler için faydalı geçti. Sadece yüzde beşlik bir kısımda bile insanların oraya çok ciddi ilgi gösterdiğini gördük. Ciddi manada gelenler oldu. Sadece bayblift sistemi ve geçici idari binamızda binlerce kayak severi ağırladık. Bu elde ettiğimiz veriler şunu gösteriyor. Bu merkez tamamen bittiğinde burada ciddi bir potansiyelin olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: f5haber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*