Snowboard Şampiyonası İçin Palandökene Suni Kar Yağdırılacak (Video)

Snowboard Şampiyonası İçin Palandökene Suni Kar Yağdırılacak

SNOWBOARD Dünya Gençler Şampiyonası’na 1-11 Mart tarihleri arasında ev sahipliği yapacak Palandöken Kayak Merkezi’nde, yeterli kar yağmadığı için 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde olduğu gibi suni önlemler alınmaya başlandı. Pist yapımında zemine ot serilirken, suni kar yapımı için gölete tankerlerle su, bol karlı bölgelerden kamyonlarla kar taşınıyor.

Palandöken’de 19 ülkeden 200’e yakın sporcunun katılacağı Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası’nda kullanılacak rampaları yapmak için 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde olduğu gibi suni önlemler alınıyor. Bunun için köylerden toplanan 25 ton ot, pistlere serildi. Ayrıca, suni kar yapımı için de İl Özel İdare Misafirhanesi’nin yanındaki gölete tankerlerle su ve bol karlı bölgelerden kamyonlarla kar taşınıyor.

İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, 1- 11 Mart tarihleri arasında yapılacak dünya şampiyonasından kış oyunlarında olduğu gibi alınların akıyla çıkmak için olağanüstü çaba harcadıklarını bildirdi. Nevzat Bayraktar, “Özel İdare Misafirhanesi’nin yanındaki 20 bin metreküp su kapasitesine sahip gölete, suni kar yapma makinlerinin sürekli çalışması için Valilik tarafından kiralanan tankerlerle takviye yapıyoruz. Her biri 18 ton su alan 25 tanker, gün boyu gölete su takviyesinde bulunuyor. Erzurum’un değişik yerlerdinden de 50 kamyonla Palandöken’e kar taşımaya devam ediyoruz

Kaynak : www.bugun.com.tr

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*