Ağaoğlundan Uludağ açıklaması

Müteahhit işadamı Ali Ağaoğlu’nun Uludağ’da kaçak olduğu tartışmasıyla gündeme gelen otelinin kapatıldığı bilgisi ortalığı karıştırdı. Gruptan yapılan ilk açıklamada otelin mühürlendiği bilgisi yalanlanmadı. Ancak daha sonra Hürriyet’e açıklamada bulunan Ali Ağaoğlu, mühürlenme olayının söz konusu olmadığını söyledi. Otelin durumuyla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade eden Ağaoğlu, çıkan karara göre hareket edeceklerini söyledi.

Hürriyet’in konuyla ilgili sorularına şirketten gelen ilk açıklamada, “Otel şu anda mühürlenmiş durumda ve mahkeme süreci devam ediyor. Oradan çıkacak karar bekleniyor. Gelecek karara göre hareket edeceğiz” denildi.

Ancak şirketten gelen bu ilk açıklamadan sonra Hürriyet’e konuşan Ali Ağaoğlu, “Otelin mühürlendiği bilgisi doğru değil, mahkeme süreci devam ediyor” dedi.

Uludağ’da kaçak olduğu iddiası bir bölümü yıkılmak istenen Ağaoğlu My Resort Oteli’ndeki müşteriler gelişmeler üzerine 10 Mart tarihinde diğer otellere transfer edilmiş ve otel yeni rezarvasyon almayarak sezonu kapatmıştı.

13 YILDIR FAALİYETTE

Uludağ`da Birinci Bölge`de 1995 yılından beri hizmet veren Ağaoğlu My Resort Otel, 2000 yılında Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı`nın imzasıyla hazırlanan Uludağ 4. İmar Planı kapsamında çıkan izinle otele ek bina yaptırdı. Toplamda 431 metrekare olan yeni bölüme yapılan ek bina yaklaşık 13 yıldır kullanımda bulunuyor.

“GEREKİRSE BEN YIKARIM” DEMİŞTİ

Ancak daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 431 metrekarelik alana yapılan ek otel binasının kaçak olduğu kısa süre önce Osmangazi Kaymakamlığı`na başvurdu ve bu kısmın yıkılmasını istedi. Bu talep üzerine Osmangazi Kaymakamlığı`nın talimatıyla da yıkım ekipleri otele kadar gitmiş ancak Ali Ağaoğlu yürütmeyi durdurma kararıyla yıkım önlemişti. Ali Ağaoğlu, bu gelişme üzerine “Oteli, 3 bakanlığın onayı ile inşa ettim. Herhangi bir yıkım işlemi söz konusu değil. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldım. Eğer otel yıkılacaksa, ben yıkarım” demişti.

Davaya konu olan iddialar arasında Ağaoğlu’na 7 bin 662 metrekarelik alan verilirken, bunun sadece 1.800 metrekaresinin inşaata açıldığını, ancak Ağaoğlu’nun bu alan dışında ayrıca 435 metrekare taban oturumlu 7 katlı kaçak bina inşa ettiği yer alıyor.

Kaynak: hurriyet.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*