Avusturyadaki Kayak Merkezleri

Avusturya, Avrupa’nın en popüler kayak ülkesi. Modern kayak merkezleri, teknik donanımları, pistleri kadar eğlence yerleri ve otelleriyle de ünlü. Leziz yemekler, pist üstündeki canlı müzik yapılan barlar, lüks mağazalar farklı ülkelerden kayakçıları bu ülkeye çekiyor.

Avusturya’nın birçok kayak merkezi son 60 yılın en karlı günlerini yaşıyor. Bugüne kadar ülkenin bütün popüler kayak merkezlerinde kaydım. Herbirinin atmosferi farklı. Her seviyeden, bütçeden kayakçıya uygun bir merkez var.

ARLBERG
En lüks kayak merkezleri Avusturya Alpleri ile Vorarlberg arasında, 2800 metre irtifaya ulaşan Arlberg dağ grubunda Avusturya’nın en lüks, pahalı kayak merkezleri bulunuyor. Bu bölge özellikle orta ve iyi derecede kayak yapabilenler için ideal. Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph, St. Anton’u içeren Arlberg bölgesi beş yıldızlı otelleriyle tanınıyor. Özellikle Lech ve Zurs’da kayak tatili, otellerdeki lezzetli yemekler, şömine başındaki akşam sohbetleriyle şölene dönüşüyor. Arlberg’e Innsbruck Havaalanı veya Zürih’ten trenle ulaşım çok kolay. Çoğu otel müşterilerini havaalanından kayak merkezine kendi araçlarıyla taşıyor. Mooserwirt, kayak tutkunlarının vazgeçemediği eğlencenin doruğa ulaştığı apres barlarından biri. St. Anton’da harika otellerin yanı sıra küçük dağ evleri yer alıyor. Apre barları güzel. Çok popüler olduğu için ülkenin diğer kayak merkezlerinden daha pahalı. “Arlberg günlük manyetik telesiyej kartı” aldığınızda Lech, Zurs dahil çevredeki birçok kayak pistine girebiliyorsunuz.

SOLDEN
Rusların gözdesi Ötztal Vadisi’ndeki, Tiefenbach buzulu üzerine kurulan Sölden, ülkenin en yüksek kayak merkezi. 3250 metre irtifadaki merkezde yılın her mevsimi kayak yapmak mümkün. Orta ve iyi seviyedeki kayakçılara hitap ediyor. Çoğunlukla Rus zenginler tercih ediyor. Rusya Başbakanı Putin’in de burada bir mağazası olduğu söyleniyor. Dağlarda onlarca harika apres barı var. Pistlere kurulmuş platformlarda çalan topluluklar, kayak zevkine renk katıyor.

MAYRHOFEN
Toplu kaymak isteyenler için Tiroller’in Zillertal Vadisi’ndeki dört bin nüfuslu bu küçük kent hareketli gece hayatıyla orta ve iyi derecede kayakçılar için harika bir merkez. Özellikle birlikte kaymak isteyen kalabalık arkadaş gruplarına hitap ediyor. 3250 metredeki Hintertux buzulunun yanıbaşında, vadinin en tepesinde yer alıyor ve yakın kayak merkezlerine kayarak ulaşabiliyorsunuz. Pistlerinin toplam uzunluğu 160 kilometre. Çevre bağlantılarıyla 600 kilometreyi buluyor. Mayrhofen’e günün her saati Jenbach’tan tren servisi var. Telesiyejler sabah saat 8.45 – 9.45 arası çok kalabalık oluyor. Bu saatlerde gitmemenizi tavsiye ederim.

OBERGURGL
Ailelere uygun Sölden’e bağlı bu köy 1930 metre irtifada. Kayak alanı kısıtlı, ancak yeni başlayanlar için cennet. Orta derecedeki kayakçılara da hitap eden pistlerinin toplamı 110 kilometreye ulaşıyor. Daha çok ailelerin tercih ettiği köyde apres barlar çok az. Otelleri çok kaliteli. Güzellik ve sağlık merkezleri kayak sonrası için şeçenekler sunuyor. Buradan aldığınız günübirlik manyetik kartla, otobüsle kısa zamanda ulaşabileceğiniz Sölden’in telesijejlerini de kullanabilirsiniz.

SOLL
Gece kayağı pisti 13 kilometre

Kufstein’in 9 kilometre güneyinde, 3500 nüfuslu köy, diğer merkezler arasında en hesaplısı. Barlar, restoranlar gençlerle dolu. Gece kayağıyla ünlü. Ülkenin en alçak irtifadaki kayak merkezi olmasına karşın pistlerin toplam uzunluğu 280 kilometreye ulaşıyor. Gece kayağı pisti 13 kilometre. Gece hayatı zengin, eğlence alternatifi bol, apres barları harika. Telesiyejler merkezindeki otellerden 10-15 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Ayrıca otellerden her 15 dakikada otobüs kalkıyor. Her bütçeye uygun otel bulunuyor.

BAD HOFGASTEIN
Sağlık merkezleriyle ünlü Salzburg Eyaleti’ndeki Gastenin Vadisi’nin beş büyük kayak merkezinden biri. GroBar, Bad Gastein, Sportgastein ve Dorgastein’den farkı termal kaynakları, güzellik merkezleriyle öne çıkması. Otellerin Alpentherme tesislerine yeraltı geçitlerinden rahatlıkla ulaşıyor. Termal havuzların toplam yüzölçümü 32 dekar! Yakınındaki Bad Gastein, 28 kayak merkezini birleştiren, Avrupa’nın en geniş kayak alanının bir parçası. Bu merkez 278 telesiyej ve toplam 860 kilometrelik yokuş aşağı piste sahip. Gastenin Vadisi’nde gece hayatı yok denecek kadar az. Buna karşın kayak ekipmanı satan çok sayıda mağaza bulunuyor. Sessizliği ve romantizmi sevenlerin tercihi. Restoranları kaliteli. Birçok otel yarım pansiyon hizmet veriyor. Hepsi kaliteli ve geleneksel yemekler sunuyor.

KITZBUHEL
Hahnenkamm yarışlarının ev sahibi Sekiz bin nüfuslu bu ortaçağ kenti Innsbruck’un 100 kilometre doğusunda. Hizmette sınır tanımayan otantik oteler, butikler ve son moda kayak elbisleri, malzemeleri satan mağazalarla dolu. Geleneksel şarküteri popüler. Harika apres barları var. Her düzeyde kayakçıya uygun pisti bulunuyor. Parkurların toplam uzunluğu 165 kilometreye buluyor. Yakınındaki Hahnenkamm Dağı’nda 1931’den bu yana her şubatta Avrupa’nın merakla izlediği kayak yarışları yapılıyor. 1712 metre yüksekliğindeki dağdan aşağıya inen dik pistlerde üç kategoride düzenlenen yarışmalarda toplam 600 bin Euro’ya yakın ödül dağıtılıyor.

SAALBACH
En popüler apres barı burada Alplerin en popüler kayak merkezlerinden, Salzburg Havaalanı’na karayoluyla yaklaşık 1 saat uzaklıkta. Tipik Avusturya köyünü andıran harika bir eski kasaba atmosferine sahip. Merkeze yakın bir çok kaliteli otel var, çoğu telesiyejlere kısa yürüyüş mesafesinde. Ülkenin en popüler apres barlarından Hinterhag burada. Ayrıca birçok kaliteli bar var. Muhteşem manzaraya sahip dağ restoranlarında tadına doyum olmayan yerel yemekler sunuluyor. Pistleri her seviyede kayakçıya uygun. Toplam uzunlukları 200 kilometlerinin üzerinde. Hinterglemm ve Leogang merkezlerine de bağlantısı var.

HAFTALIK TELESİYEJ KARTI 200 EURO
Her merkezde fiyatlar farklı olmasına rağmen genellikle 6 günlük telesiyej kartı; büyükler için 200- 230 Euro, gençler için 150 Euro, çocuklar için 100 Euro civarında. Kayağın haftalık kirası 100 Euro’dan başlıyor. Ders ücretinin saati 20 – 30 Euro arasında. Kayak merkezlerindeki otel fiyatlarını internetten öğrenebilirsiniz.

Kaynak: hurriyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*