Tansiyon hastasının teleferikle ulaşımı

Borçka Kaynarca köyünde Küçük, ailesi ulaşımını hâlâ ilkel imkânlar ile hasta ve cenazelerini teleferikle sağlıyor.

Kaynarca köyünde Hikmet Küçük ile 6 hanenin ikamet ettiği köyde geçtiğimiz yıl alelacale yol yapıldı, arkasından inen heyelan yolun ulaşma kapanırken kabaran derede köprüyü kopardı.
Ulaşımı aksayanlar arasında tansiyon hastası olan Hikmet Küçük, zorunlu olarak günde bir kaç kez Balcı Deresi üzerine uzatılan 300 metre mesafedeki hava hattına binerek ulaşımını sağlıyor. Yaşadığı stresle günü gününe uymayan yaşam mücadelesi gözler önüne seriyor.
Bilgi üzerine olay yerine giden basın mensupları, Hikmet Küçük isimli vatandaşın önce normal hali ile teleferik yolculuğunu izledi. Karşıya geçen Hikmet Küçük, karşı mahallede bulunan yakınına fenalaştığı bildirildi. Hikmet Küçük, battaniye ile sarılarak hasta hali ile ulaşımın sağlanması kameralara an ve an yansıdı.
İlkel hayatin hikâyesini anlatan Küçük, yıllar sonra bir yolumuz yapıldı ancak arkasından inen heyelan nedeniyle yolumuz ulaşıma kapandı diyen Küçük, sıkıntıları bununla kalmayıp yol kenarında bulunan dede torağına orman işletmesinin el koymasına ve kamulaştırma ile verdiği mücadelesinde benim yanımdaki toprak sınırıma bir şey denmiyor bizim toprağımıza el konuluyor ‘bu nasıl bir uygulama’ diye sorularına yanıt arıyor.

Kaynak: 08haber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*