Teleferik Temmuzda Sarıalana Çıkacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sembollerinden olan teleferiğn yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Teleferik, temmuz ayında Sarıalan’a Kasım ayında da otellere ulaşacak” dedi.

Bursa’nın ulaşımını alternatif çözümlerle rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, kentin 50 yıllık sembolü olan teleferiğin yenileme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Teferrüç İstasyonu’ndaki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın en önemli sembollerinden biri olan teleferiği yeniliyoruz. Bursa ile Uludağ arasındaki köprüyü oluşturan teleferik, Bursa’mıza gelen turistlerin özellikle binmek istediği önemli bir ulaşım aracıydı. 1963 yılından 2013’e kadar, yaklaşık 50 yıl hizmet verdi. Yenileme çalışmalarının ardından teleferiğin 4500 metrelik hattını yaklaşık 8 bin 500 metreye çıkarmış oluyoruz” dedi.

Başkan Altepe, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, “Bir yandan istasyon binalarımız, bir yandan da tüm direklerin betonları atılıyor, son eksikler tamamlanıyor. Önümüzdeki iki ay içinde yeni direkler gelecek ve havadan helikopterlerle indirilerek monte edilecek. İstasyon binaları da tamamlandıktan sonra, yeni kabinlerimizle birlikte yeni teleferik sistemimiz, ilk etapta Sarıalan’a kadar temmuz ayı içinde tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, hava şartları uygun olduğu sürece çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, “Hedefimiz temmuz ayında Sarıalan’a, Kasım ayında da otellere ulaşmak. Şu anda bu konuda tecrübeli Leitner firması hızlıca çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan İtalya ve Fransa’da imalatlar sürerken, diğer taraftan da inşaat çalışmaları burada devam ediyor. Önümüzdeki aylarda yoğun bir montaj dönemi yaşanacak ve bu yaz Bursa’nın teleferiği kapasitesi 12 kat artmış olarak faaliyete girmiş olacak” şeklinde konuştu.

Altepe, teleferiğin Bursa’nın ekonomisine ve turizmine değer katacağını da sözlerine ekledi. Başkan Altepe’ye incelemede, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da eşlik etti.

Kaynak: pirsushaber

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*