Tesis Alanı İnceleme Gezisi Yoğun Tipi Nedeniyle Ertelendi

Tavas ilçesinde yapımı planlanan Bozdağ Kayak Merkezi’ne inceleme gezisi düzenleyen Vali Abdülkadir Demir ve beraberindekiler, yoğun tipi nedeniyle geziyi erteleyerek geri döndü.Tavas ilçesinde yapımı planlanan Bozdağ Kayak Merkezi’ne inceleme gezisi düzenleyen Vali Abdülkadir Demir ve beraberindekiler, yoğun tipi nedeniyle geziyi erteleyerek geri döndü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen uzman heyetle kayak merkezi yapımının planlandığı Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde bulunan 2 bin 400 metre yüksekliğindeki Bozdağ’a giden Denizli Valisi Demir ile beraberindekiler, kar yağışı ve tipi dolayısıyla zor anlar yaşadı. İnceleme gezisi, yoğun tipi nedeniyle ertelendi.

Vali Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli merkezde bahar yaşanırken, Bozdağ’da tipiyle karşılaştıklarını, bunun inceleme gezisini erteleme zorunluluğu doğurduğunu ifade etti.

Özellikle kayak merkezinin mekanik sistemlerinin başlaması için ilgili bakanlıklardan teknik ekibin buraya geldiğini anlatan Demir, “Bugün burada özellikle günübirlik tesis alanlarının yapılacağı yerleri belirleyecektik. Hem de mekanik sistemlerin toplanma yerini, bir de otellerin yapılacağı yerleri belirleyip yol güzergahlarını tespit edecektik. Ancak çok yoğun kar yağışından dolayı yol açılamadığı için tepelerden gittik. Yine yoğun tipi nedeniyle devam edemedik. Arkadaşlarımız harita üzerinde çalışmalarını tamamlayacaklar. Önümüzdeki hafta meteoroloji ile görüşüp havanın düzeldiği bir gün de aynı ekiple bu çalışmayı yapacağız” diye konuştu.

Bozdağ Kayak Merkezi’ni 2013-2014 kayak mevsimine yetiştirmeyi planladıklarını kaydeden Demir, bölge milletvekillerinin ve Maliye Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin ödenek konusunda çok büyük desteğini gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla biz bu yıl Bozdağ’da kayak yapmayı başlatmak istiyoruz. Özellikle mekanik sistemin bittiği bir yapıyı oluşturmak istiyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polisevi’nin bir şubesini de Bozdağ’da yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili teknik arkadaşlarımız geldi. Bu günübirlik tesis ile birlikte, kurtarma ekibi ve kiralama tesislerinin yapımına başlayıp bitirmiş olacağız. İnanıyoruz ki bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Denizli’nin rüyalarından bir tanesi daha gerçekleşmiş olacak. Denizli’nin bir tane beyazı var o da Pamukkale. Bozdağ ikinci beyaz olacak. Kış turizmi için çok önemli bir hizmet sunulacak.”

Kaynak: haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*