Yeni Kayak Merkezinde Yeni bir Proje

“Ege Bölgesi’nin ikinci kayak merkezi” niteliğiyle turizme açılan Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı’nda, geçen ay pist oluşturulan Termal Turizm ve Kayak Merkezi’nde “Okullar Kayak Öğreniyor” Projesi kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğretim görevlileri tarafından iki haftada 300 kişiye kayak eğitimi verildi.

Zirvesi 2 bin 340 metre yüksekliğindeki Murat Dağı’nın, bin 850 metre yüksekliğindeki Sarıçiçek Yaylası’nda oluşturulan kayak pisti 15 Şubat’ta kullanıma hazır hale getirilmesinin ardından DPÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan (BESYO) 24 takım kayak malzemesi getirildi.

DPÜ BESYO Rekreasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demirel, Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Şentürk ile iki araştırma görevlisi tarafından, 20 Şubat’tan itibaren 18 beden eğitimi öğretmeni, 5 BESYO mezunu, emniyet mensupları ve idarecilerden oluşan toplam 300 kişiye kayak eğitimi verilmeye başlandı.

Yrd. Doç. Dr. Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlık ve Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen “Okullar Kayak Öğreniyor” Projesi çerçevesinde bölge insanına kayak öğretmeye çalıştıklarını bildirdi.

Murat Dağı’nda 2,5 metre kalınlıktaki kar yapısının kayak eğitimi için çok elverişli olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Demirel, kar sıkıntısı yaşanmayan bölgenin doğal güzellik anlamında çok iyi bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Kayak konusunda temel eğitim verdiklerine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Demirel, “Kayağa alışma çalışmalarından tutun da düşme-kalkma eğitimleri, ‘kar sapanı’ dediğimiz dönüş ve yavaşlama eğitimlerini veriyoruz. Daha sonra az eğilimli yerlerde kaydırıyoruz. Bunun devamında da yüksek eğime çıkarıyoruz ve kursiyerler günün sonunda zaten kar sapanıyla kaymayı öğreniyor” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Şentürk de Murat Dağı Termal Turizm ve Kayak Merkezi’nin, Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinden farklı olduğunu anlatarak, “Burada termal imkanlar bulunduğundan yapılacak yatırımlardan yılın 12 ayında gelir elde edilebilecek. Bir Uludağ, bir Palandöken, bir Sarıkamış gibi 3-4 ay süreyle değil, burada 12 ay süresince yaz ve kış olarak bu dağı ve tesislerin hepsini kullanabilirsiniz” diye konuştu.

Kaynak: hürriyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*