Göl Manzarasında Nisan Ayında Kayak Keyfi

Türkiye’nin önemli kış turizm kayak merkezlerinden Davraz’da kayak severler, Eğirdir Gölü manzarasında nisan ayında kayak yapma imkanı bulabiliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Göller Bölgesi’nde yer alan Davraz’ın öneminin fark edilmesiyle 1995’te turizm merkezi ilan edildiğini belirtti.

Bu tarihten sonra Davraz’a yatırım yapılmaya başlandığını ve kayak merkezi kurulduğunu anlatan Kılıç, merkezin zamanla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Davraz Kayak Merkezi’nde kayak severleri 1650 metre rakımdan alarak 2344 metre rakıma ulaştıran 4 mekanik tesis bulunduğunu bildiren Kılıç, “Merkezde mavi, kırmızı ve siyah kategorilerinde, toplam uzunlukları 23 bin 500 metre olan 12 kayak pisti bulunuyor. Pistler her seviyede kayak sever tarafından kaybolma ve çığ tehlikesi yaşamadan kullanılabilir” dedi.

Kılıç, şehir merkezine 26 kilometre mesafede bulunan kayak merkezine özellikle Antalya, Ankara, İzmir ve çevre illerden yoğun şekilde ziyaretçi geldiğini dile getirerek, tatil dönemlerinde ve hafta sonlarında merkezi binlerce kişinin ziyaret ettiğine dikkati çekti.

Aralık ayında başlayan kayak sezonun mayıs ayının sonuna kadar devam ettiğini belirten Kılıç, nisan ayında bile 2344 rakımda 2 metreye yaklaşan kar kalınlığı bulunduğunu, 1650 metre rakıma kadar kayak yapılabildiğini söyledi.

“Yedi renkli göl” olarak da anılan Türkiye’nin en büyük dördüncü gölü Eğirdir Gölü’nün kayak merkezinin hemen hemen tamamından görülebildiğini vurgulayan Kılıç, “Türkiye’de birçok kayak merkezi bulunmasına rağmen göl manzarasında kayak yapma imkanı Davraz Kayak Merkezi dışındaki hiçbir yerde sunulamıyor” diye konuştu.

Kılıç, merkezde biri 4 yıldızlı olmak üzere toplam 420 kapasiteli 3 otel bulunduğunu, bu sezon şu ana kadar 300 bin kişinin merkezi ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: haberler

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*