Merhum Vali Recep Yazıcıoğlunun Hayali Gerçekleşti

ERZİNCAN‘da yapımı tamamlanan Ergan Dağı Kayak Merkezi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’nın katılımıyla açıldı. Açılışta ilk konuşmayı yapan Bakan Yıldırım, Bakan Kılıç’ı kürsüye davet ederken övgüler düzdü.
Erzincan’ın en büyük projelerinden biri olan ve bugüne kadar yaklaşık 45 milyon lira harcanan Ergan Dağı Kayak Merkezi, Uluslararası Dağ Kayağı Birinci Ayak Şampiyonası ile hizlete açıldı. 3 bin 258 metre yüksekliğindeki Munzur Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kayak Merkezinin açılış törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dünya Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) Başkan Yardımcısı Lluis Lopez, kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Teleferikle törenin yapılacağı alana gelen Bakanlar Binali Yıldırım, Suat Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı çiçeklerle karşılandı. Mehteran ve Halk Oyunları ekiplerinin gösterisini izleyen Bakan Suat Kılıç, halk oyunları ekibinin gösterisini cep telefonuna kaydetti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Uluslararası Ergan Dağı yarışmasının Türkiye’de organize edilen ilk uluslararası dağ kayağı yarışması olduğunu belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada Ergan Dağı’nın hayalden gerçeğe dönüştürmek için bir çok gelmiş geçmiş yöneticilerin, gayreti olduğunu anımsatarak, “Vali merhum Recep Yazıcıoğlu’nun hayali var. Nihayet yarım asra varan bu hayal bugün gerçek oldu. Yıl 2006 Ergan Dağı hayali halan hayal olmaya devam ediyor. Bakanlar Kurulu’ndan o tarihi karar çıkıyor. 2006 yılındaki Bakanlar Kurulu Kararı diyor ki ‘Erzincan Ergan Dağı kış sporları ve turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.’ Her şey bundan sonra başlıyor. Hayallerin gerçek olduğu, bu güzel kar yağışında bu güzel günde Ergan Dağı bağrını uluslararası bir yarışma ile açıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Bu tesis sıradan bir tesis değil. Bu tesis 12 kilometre ile kayak pisti uzunluğu bakımından dünyanın önde gelen tesislerinden bir tanesidir” dedi.

BAKAN YILDIRIM BAKAN KILIÇ’I METHİYELER İLE KÜRSÜYE DAVET ETTİ

Bakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından, “Kabinemizin en genç, en yakışıklı, en çalışkan bakanı Gençlik ve Spor Bakanını buraya davet ediyorum” diyerek mikrofonu Bakan Kılıç’a verdi. Bakan Suat Kılıç ise, “Binali ağabeye konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Sağ olsun. Ali cenaplık gösterdi. Bu onun tevazusunun, devlet adamlığının, büyüklüğünün ve ağabeyliğinin göstergesidir. Milletimizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne, milli birlik ve kardeşliğimize yönelik saldırıları ile bilinen çevrelere Ergan Dağı’nın zirvesinden her zaman ’dur’ demesini bilen yürekli, yiğit insanlar bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 10’u yabancı toplam 55 sporcunun katıldığı Uluslararası Dünya Dağ Kayağı Birinci Ayak Şampiyonası, Bakan Yıldırım tarafından startı verildi.

Kaynak: hürriyet

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*