Uludağ Ekonomi Zirvesinin Ardından

Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Uludağ Ekonomi Zirvesi”ne ilişkin, “Bu kadar önemli ve ünlü ismin iki gün süreyle Uludağ’da bir araya gelmeleri çok önemli, tarihi bir olaydır” dedi.

Harput, yazılı açıklamasında, Anadolu Ajansı’nın medya sponsoru olduğu, 29-30 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen zirvenin Bursa için tarihi önemi olan ciddi bir organizasyon olarak tarihe geçtiğini ve geleceğin Türkiye’sine önemli bir kapı açtığını belirtti.

Harput, herkes tarafından takdir edilen bir organizasyonla Bursa’nın 2 gün boyunca Türkiye’nin gündemine damgasını vurduğunu aktararak, şunları kaydetti:

“114 ulusal ve uluslar arası basının, 6 canlı yayının ve pek çok gazete ve derginin bizzat takip ettiği ve Türkiye’nin önemli CEO’larının, patronlarının, kurumlarının, iştirak ederek büyük güç verdiği organizasyonda, bilhassa Coca Cola’nın CEO’su Muhtar Kent ile Amerikalı kahin ekonomist diye bilen Roubini’nin konuşmaları zirveye adeta damgasını vurmuştur. Bu kadar önemli ve ünlü ismin iki gün süreyle Uludağ’da bir araya gelmeleri çok önemli, tarihi bir olaydır. Özellikle programın içerisinde işlenen konular çok önemliydi. Zira ülkemizin 2023 Türkiye’si olarak büyük hedefleri vardı. O hedeflere giden yolda, ekonomi, iş, sanayi, finans dünyasına, yatırımcılara çok önemli görevler düşüyordu. Bu manada inovasyon, yenileşme, sürdürülebilirlik, rekabet, marka, sağlık turizmi gibi konular çok önemli kişiler tarafından gündeme gelmiştir. 60 civarında konuşmacı katıldı. 500 kişilik de dinleyici kitlesi vardı ki onlar da çok üst düzey insanlardı.”

Katılımcıların gündeme getirdikleri konuların, verdikleri mesajların mutlu edici olduğunu vurgulayan Harput, “Özellikle Sayın Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve diğer katılımcılar bu organizasyonu benimseyerek, gelecek yıllarda başka önemli isimlerin zirveye getirilmesini önermişler ve kendileri bu konularda destek olacaklarını da ifade etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Artık Uludağ’ın sadece Bursa’nın değil, bütün Türkiye’nin gururu olduğunu bildiren Harput, şöyle devam etti:

“O bakımdan katılımcılar Uludağ’ın geleceği adına adeta bir referans olmuştur. Tabii ki zirvenin daha geniş mekanlarda yapılması, daha fazla insanın katılabilmesi bizim arzu ettiğimiz hususlardır. Ama oradaki konuşmalarımızda da gündeme getirdik. Sayın Maliye Bakanımız ile Başbakan Yardımcımız da meseleye sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Yani Uludağ’ın bu manada süratle ihtiyaç duyduğu özellikle bir kongre ve spor merkezinin bir an önce yapılması konusunun bir kez daha gündeme gelmesi, belki bu organizasyonla bu işin çabuklaşmasına da vesile olacaktır.”

Harput, zirveye katılan herkese teşekkür ederek, “Böyle bir organizasyonu eğer parasal olarak gerçekleştirmeye kalkarsanız, en bir 500 bin TL’lik maliyeti göze almanız lazım. Valilik olarak hiçbir bedel ödemeden sadece küçük bazı imkanların tahsis edilmesiyle ama geniş bir sponsor desteğiyle çok ciddi bir organizasyon, çok kolay bir şekilde gerçekleşmiştir. Bursamız için ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarını yaptı.

Kaynak: haberciniz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*