Antakya Teleferik Projesi Haziran ayına hazır

Antakya Teleferik Projesi Haziran ayına hazır
MEDENİYETLERE beşiklik eden Antakya’da turizmin gelişmesi için planlanan Habibi Neccar Dağı ile İplik Pazarı arasındaki Teleferik Projesi haziran ayında tamamlanıp hizmete girecek.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaklaşık 7 milyon lira bedelle 14 ay önce inşasına başlanan teleferiğin 1150 metre uzunluğunda, 6 dakikada çıkış ve aynı sürede iniş olarak projelendirdiğini söyledi. Saatte 1200 kişi taşıma kapasiteli teleferik, Antakya’ya gelen turistlerin gezisinde önemli rol oynayacak. Teleferik sisteminin yanı sıra dağın eteğinde seyir terasları, kent ormanı ve kır kahvesi de bulunuyor. Teleferik sayesinde, ulaşımı zor olan, Büyük İskender’in komutanı Seleukos’un M.Ö. 300 yıllarında inşa ettiği 23 bin 600 metre uzunluğundaki surların kalan parçalarını görmek de kolaylaşacak.

Başkan Lütfü Savaş, Teleferik Projesi’nin hizmete girmesiyle Antakya’da sosyal hayatın daha da canlanacağını ve ekonomik hareketliliğin artacağını belirtip, “Tarihi yapıların yoğun olarak bulunduğu Kurtuluş Caddesi üzerindeki İplik Pazarı’ndan Habibi Neccar Dağı’na kadar uzanan teleferik sistemi Antakya’yı gezmeye gelen turistlere kenti kuşbakışı görme fırsatı verecek. Tarihi ve doğal güzelliklere sahip kentimize gelen insanlara binlerce yıllık tarihe yolculuk yaptıracak. Amacımız Hatay’ın turizmden daha fazla pay almasını sağlamak” diye konuştu.

Kaynak : www.gercekgundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*