Ağaçlar gitti Uludağ teleferik projesi bitti

Ağaçlar gitti Uludağ teleferik projesi bitti :Bursa Uludağ’da belediye tarafından dünyanın en uzun teleferik hattı olarak başlatılan proje, alandaki 5 bin ağacın 3 bini kesildikten sonra mahkeme kararıyla durduruldu.

Uludağ’da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işletdevret modeli ile yapımı sürdürülen ve bittiğinde 8 bin 874 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun hattına sahip olacak teleferik projesi, yargıya takıldı. Proje kapsamında Sarıalan ile 2. Gelişim Bölgesi arasında kalan çok sayıda ağacın kesilmesi sonucu harekete geçen Bursa Barosu ve DOĞADER’in başvurusu üzerine Bursa 2. İdare Mahkemesi projenin yürütmesini durdurdu.

DOĞADER Başkanı Murat Demir, bölgede şimdiye kadar 3 bin civarında ağacın kesildiğini tahmin ettiklerini söyledi. Demir, “4 bin ağacın kesileceğini duymuştuk. Şimdiye kadar 5’te 3’ünün kesildiğini gördük, sabah gidip baktığımızda kesimin durduğunu gördük. Mahkeme kararını da burada çalışanlara tebliğ ettik” dedi. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz de, teleferik hattı direklerinin helikopterlerle dikileceği ve daha az ağaç kesileceği söylenmesine rağmen aksine bir yol izlendiğini belirterek, “Bu projeden vazgeçildi. Çünkü alan oldukça rüzgârlı. Biz de Bursa Barosu ve DOĞADER olarak ortak bir çalışma yürüttük. Dava öncesi ağaç katliamının yapılmaması için bazı girişimlerde bulunuldu. Açılan dava sonucunda da bu projenin telafisi olmayan sonuçlara neden olacağı sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi” diye konuştu.