Gökçek Yenimahalle teleferik yapımı bitince yeni ağaçlar dikilecek dedi

Gökçek Yenimahalle teleferik yapımı bitince yeni ağaçlar dikilecek dedi :Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, teleferik yapımının ardından yeni ağaçların dikileceğini söyledi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Şentepe’deki Yunus Emre Kavşağı’nda sökülen ve taşınan ağaçların yerine teleferik yapımının ardından yeni ağaçların dikileceğini söyledi. Başkan Gökçek, Yenimahallelilere seslenerek, “İnanıyorum ki eylem yapan vandalların oyununa gelmeyeceklerdir” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle Yunus Emre Kavşağı’ndan sökülen ve taşınan ağaçlara yönelik son günlerde yapılan eylemlere ilişkin Twitter hesabından bir mektup yayınladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci projeleri arasında yer alan, Şentepe trafiğini rahatlatacak teleferiğin animasyonu ile eylemler sırasında polisin sağduyusunu yansıtan görüntüleri de takipçileri ile paylaşan Başkan Gökçek, Yenimahalle halkını Tuzluçayır ve Dikmen’den gelen protestoculara karşı sağduyulu olmaya çağırdı.
Mektubuna, “Yenimahalle Yunus Emre Meydanında Şentepe’ye yapılacak teleferik durağının yapılacağı yerden 35 ağacın sökülmesini bahane eden bir grup Vandal ve onların aldattığı 150 kişilik bir grup eylem yaptı” bilgisini vererek başlayan Başkan Gökçek, “Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, zabıtalarını göndererek teleferik istasyonunun yapılmasını iki kez üst üste engellemiştir. Ancak Şentepelilerin tepkisi Fethi Yaşar’a geri adım attırmış, bu kez devreye Dikmen ve Tuzluçayır’dan bazı Vandallar ile CHP Yenimahalle Gençlik Kolları girmiştir” dedi.
Belediye Başkanı olduğunda, Ankara’da kişi başına düşen yeşil alanın 2 metrekare olduğunu belirten Melih Gökçek, şu anda bu oranın kişi başı 19 metrekareye yükseldiğini ifade etti. Bu geçen sürede nüfusun da iki kat arttığını hatırlatan Gökçek, “Nüfus artmasa idi yeşil alan kişi başına 38 metrekare olacaktı. Bir başka deyişle biz 71 yıllık Cumhuriyet tarihinde üretilen yeşil alanı biz her sene Ankara’ya ilave etmişiz” diye konuştu.
“AOÇ’YE 150 BİN YETİŞKİN AĞAÇ”
Bu yıl sadece Atatürk Orman Çiftliğine yetişkin 150 bin ağaç ve 350 bin çalı grubu, yani toplamda 500 bin bitki dikileceğine de dikkat çeken Gökçek, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:
“Ankara’da hiçbir kuruluş veya kişi Türkiye’deki yeşil sevgi ve gayretimizle bizi imtihan edemez. Düşünün bir ara malum odalardan biri bizi ‘Melih Gökçek Ankara’ya şuursuzca diktiği ağaçlarla Ankara’nın iklimini değiştirdi. Bu yağmurlar ondan bu kadar yağıyor. Sellerin sorumlusu Gökçek’tir’ diyecek derecede cahilce tenkit etmişti.
Şimdi sökülen 35 ağaçla bizi itham edenler ya ideolojik eylemleri alışkanlık haline getiren vandallardır ya da onların aldattığı zavallı insanlardır. Bugün bu Vandalları ve bunların tahrik ettiği vatandaşları polis defaatle ikaz ettiği halde meydandan ayrılmamakta direnen eylemcileri polis sadece 2 dakika içinde dağıtmıştır.”
“ANİMASYONDA YENİDEN DİKİLECEK AĞAÇLAR VAR”
Daha sonra Yenimahalle sakinlerini sağduyulu olmaya çağıran Başkan Gökçek, “Vatandaşlarımız Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Teşkilatı ve CHP Gençlik Kollarının dolduruşuna gelmesinler. Yenimahalleliler, inanıyorum ki eylem yapan Vandalların oyununa gelmeyecektir” diye konuştu.
Başkan Gökçek, mektubun ardından eylemler sırasında polisin sabır ve nezaketini gösteren bir video ve Yenimahalle’de yapılacak teleferiği ve istasyonunu canlandıran bir animasyon görüntüsü paylaştı. Gökçek, “İstasyona inşaat bittikten sonra dikeceğimiz ağaçlar animasyonda yer almaktadır” dedi.

Kaynak : www.turkiyegazetesi.com.tr