Ordu Vali Yardımcısı Demirden teleferik kabinleri için öneri geldi

Ordu Vali Yardımcısı Demirden teleferik kabinleri için öneri geldi
Nerede bulunurlarsa bulunsunlar, benliğinde Bursa’yı sürekli yaşayanlar var. Abdullah Demir işte bunu yaşayanlardan biri.
Dağın arka tarafında doğup büyümüş bir dağ yöresi çocuğu olarak Türkiye’ye hizmet ediyor. Çeşitli ilçelerde Kaymakam, çeşitli illerde de Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.
Halen…
Ordu Vali Yardımcısı olarak hizmet veriyor. Görev yeri Ordu ama doğup büyüdüğü toprakları da unutmuyor. Her zaman, her yerde Bursa’yı izlemeyi sürdürüyor.
Geçenlerde…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni teleferik kabinlerinin rengini belirlemek amacıyla internet sitesinde başlattığı anketi aktardığımız yazıdan sonra küçük bir bilgi notu gönderdi.
Daha doğrusu…
Teleferik vagonları adlandırılmasıyla ilgili olarak öneri özelliği taşıyan iki gözlemini paylaştı.
Bir…
“İsviçre’de gördüm… Her teleferik kabinine bir ülke bayrağı, ülkenin adıyla birlikte işlenmiş. Bu da gelen turistlerin ilgisini çekiyor, cazibe oluşturuyor.”
İki…
“Buradaki, yani Ordu’daki teleferikte her kabine bir ilçenin ve önemli tarihi eserlerin adları verildi.”

-Bursalı ankette yeşil-beyaz istedi-

Gerçi… Gezi Parkı olaylarıyla birlikte yerel yönetimlerin her işi halka soracakları yeni bir dönem açıldı ama Bursa Büyükşehir Belediyesi bunu olaylardan çok önce başlattı.
Örneğin, yeni yapılan teleferik hattındaki kabinlerin rengini internette anket olarak Bursalılara sordu. Şu günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin internetteki bursa.bel.tr adresinden anket kaldırıldı ama kulağımıza gelen bilgilere göre, ankete katılanların yüzde 50’den fazlası kabinlerin yeşil-beyaz olmasını istedi.
Kırmızı rengi tercih edenlerin oranı ise yüzde 40 civarında kaldı.

Kaynak : www.ahmeteminyilmaz.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*