Maçka Taşkışla Teleferik Hattı

Maçka Taşkışla Teleferik Hattı :11 Nisan 1993 tarihinde hizmete giren Maçka Taşkışla Teleferik Hattı, Taksim Taşkışla ile Maçka arasında hizmet veriyor. Hat uzunluğu 347 metre olan Maçka Taşkışla Teleferik Hattında manzara ile seyahat ediliyor…

Maçka Taşkışla Teleferik Hattı!

11 Nisan 1993 tarihinde hizmete giren ve Taksim Taşkışla ile Maçka arasında hizmet vermekte olan Demokrasi Parkı ve Beyoğlu Evlendirme Dairesi üzerinde kurulu teleferik, hem bu iki nokta arasındaki karayolu ve yaya ulaşımının zorluğunu ortadan kaldırarak zaman tasarrufu sağlamakta, hemde bulunduğu bölgenin eşsiz manzarası ile ayrı bir İstanbul keyfi sunmaktadır.

İstasyonlar

Maçka – Taşkışla

İşletme Bilgileri

Açılış Tarihi: 11.04. 1993

Hat Uzunluğu : 347 m

İstasyon Sayısı : 2

Vagon Sayısı : 4

Sefer Süresi : 3,5 Dk

İşletme Saatleri : 08:00/19:00

Günlük Yolcu Sayısı : 1.000 Yolcu / Gün

Günlük Sefer Sayısı : 90

Sefer Sıklığı : pik saatte 5 dk

İstasyon Yapıları

Her biri 6 şar kişilik tek yönde 2 kabinli ara direksiz ve iki istasyonlu havai hat taşıma sistemidir. Her hatta biri taşıyıcı, biri çekici olmak üzere iki halat vardır.

Maçka ve Taşkışla arasında demokrasi parkı üzerinde iki istasyon arasında 333.5 metre uzunluğunda bir hat üzerinde bir yönde toplam 12 kişilik taşıma kapasitesi vardır. Enerji kesilmesi durumunda seferi tamamlama amaçlı bir jeneratör beslemesiyle takviyelidir. Hidrolik kaldırmalı iki fren tahrik makarasının iki yanağı üzerine tesir ederler.

Frenleme anında önce bir fren devreye girer, ikinci fren hız düşürülmesinde bir arıza olduğunda ve istasyonlardaki duruş anında devreye girer. Kabinlerin istasyonlara giriş hızları istasyon pabuçlarının girişi doğrultusunda bir mesafe detektörü tarafından kontrol ve kumanda edilmektedir.

Her istasyonun iki yanında kabin seyir bitiminde hidrolik durdurucu vasıtasıyla kabin durdurulur. Bu duruş iki mesafe dedektörü ile emniyetli şekilde yapılır.