Pierre Loti ve Teleferik (Foto Galeri – Video)

Pierre Loti Tepesi Adını Nereden Alır?

Pierre Loti Tepesi, İstanbul’un Eyüp ilçesinde Haliç’e bakan nazır bir tepedir. Tepe adını, 1876 yılında İstanbul’a gelerek buraya yerleşen ve sık sık Pierre Loti Tepesi’ndeki bir kıraathaneye gelmesiyle tanınan Fransız roman yazarı ve Julien Viaud’dan almıştır. Tepenin adını “Eyüp Sultan Tepesi” olarak değiştirmek amacıyla belediye meclisine sunulan öneri pek çok çevreden büyük itirazlar görmüş ve belediye meclisince reddedilmiştir. Tepe ve burada bulunan aynı adlı çay bahçesi İstanbul’a gelen turistlerin de sık sık ziyaret ettiği bir yerdir.

Nasıl Gidilir?

Pierre Loti tepesi, Eyüp ilçesinde bulunmaktadır. Bulunduğunuz ilçeden Eyüp’e giden tüm otobüslerle Eyüp Camii‘ne kadar gelebilir, buradan da ister yürüyerek ister teleferik ile Pierre Loti Tepesi‘ne çıkabilirsiniz.

İstanbul’un birçok semtinden otobüs ile ulaşımın sağlandığı Eyüp Pierre Loti Tepesi’ne Avcılar-Kadıköy arasında sefer yapan Metrobüs‘le de ulaşılabilmektedir. Ayrıca Eyüp Sultan Camii yanından Pierre Loti Tepesi’ne Teleferik sayesinde keyifli manzara eşliğinde kısa bir seyahat de yapılarakta çıkılabilir.

Eyüp-Pierre Loti Teleferiği ile Tepeye Ulaşım

Eyüp-Piyerloti teleferiği, İstanbul’un Eyüp ilçesinde ilçe merkeziyle, deniz seviyesinden yaklaşık 55 metre yükseklikte bulunan Pierre Loti Tepesi arasında işleyen turistik havaî taşıma sistemidir. Hat, hafta içi 08:00-22:00 saatleri arasında yoğun zamanlarda 5 dakikada bir sıklıkla çalışır.

Deniz Ulaşımı

Üsküdar-Eyüp arasında her yarım saatte bir seyreden “Haliç Tipi” yolcu gemileriyle deniz ulaşımını kullanma imkanı, ulaşımı bir keyfe dönüştürmektedir.

Özel Araç İle Ulaşım

Eğer özel aracınızla gelmek isterseniz, ister sahil yolundan isterseniz çevre yolundan Eyüp merkeze geldikten sonra, sadece “Pierre Loti” tabelalarını takip ederek Pierre Loti Tepesi’ne rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Metrobüs ile Ayvansaray durağında inilip Eyüp’e doğru yürüyebilir ya da Edirnekapı veya Topkapı’dan Gaziosmanpaşa Pazar içi minibüsleriyle ulaşım sağlanabilir.