Teleferiğe otel mi yapılıyor

Teleferiğe otel mi yapılıyor :Yenilenen teleferik hattında ağaç kesilmesiyle başlayan tartışmalara Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı son noktayı koyarken, bölgede sessiz sedasız bir proje ilerliyor. İstasyonun ana binasının bulunduğu Piremir Mahallesi’nde 50 odalı butik otel, lokanta ve çay bahçesinin yer aldığı bir proje inşa edileceği gündeme geldi. Mahalle sakinleri ise bölgedeki ağaçların kesileceği gerekçesiyle tedirgin…

Uludağ’ın yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi için işe modern teleferik kurma çalışmaları ile başlanırken, ağaç kesilmesiyle ilgili yaşanan tartışmalar yerini, sessiz sedasız yürütülen yeni bir projeye bıraktı. Yapılmak istenen proje göre Teleferik baştan aşağı değişiyor. Dönüşümün başlangıç yeriyse Piremir Mahallesi… Sessiz sedasız yapılan bu çalışma mahalle sakinlerinde tedirginlik yarattı.

50 ODALI BUTİK OTEL YAPILACAK

Teleferiğin ana istasyonunun değiştirilmesi ile başlayan çalışmalarda; gözler uzun süredir hizmet veren çay bahçesine çevrildi. Çalışmalarla birlikte bu çay bahçesinin yeriyle ilgili yeni bir proje yapılacağı tartışılırken, bu proje için de yine ağaçların hedef olduğu ifade ediliyor. Planda; yeni teleferik binasının alanı sağlı sollu rekreasyon alanı olarak yer alıyor. 2009 yılındaki planların aynen uygulanacağı proje kapsamında Teleferik’e 50 odalı butik, lokanta, çay bahçesi inşa edilecek. Sit derecesinin yükseltilmesi ve alana dokunulmamasını sağlayacak kurum olan; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise sessiz sedasız yürütülen plana çoktan onay verdi.

YENİ AĞAÇLAR MI KESİLECEK?

Teleferik’e yakın oturan mahallelerdeki vatandaşın endişesini, planlar haklı çıkardı. 2009 yılında onaylanan plan; teleferik ana istasyonun bulunduğu Piremir mahallesini ardından da dört mahalleyi etkileyecek. Şehir Plancıları Odası’nın yeniden gündeme taşıdığı plan, halkın tepkisini çekecek yeni bir yapılaşmanın önünü açıyor. Teleferik projesi kapsamında kesilen binlerce ağaç Bursalıları ayaklandırırken, gündeme gelen bu proje ile ilgili mahalle sakinlerinin en büyük korkusu ağaçların tamamen kesilecek olması…

PROJE TAKİPTE

Teleferik Dayanışması sözcülerinden Zülfikar Taraf’ın çabalarıyla gündeme gelen projeyi Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Füsun Uyanık takibe aldı. Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne bilgi edinme yazısı gönderen Uyanık, Piremir Mahallesi 356 ada 1 parselin mülkiyet bilgisini gösterir tapu kaydı, parsele ait kadastro çapı ile diğer bilgi ve belgelerin ayrıntısını istedi.

Kaynak : www.bursadabugun.com