Uludağın Yeni Teleferik Projesi için turizmci desteği

Uludağın Yeni Teleferik Projesi için turizmci desteği :Kendine sanayi hedefini seçen Bursa yeni süreçte turizme yöneldi. Turizmci de bu hedefler doğrultusunda harekete geçti. Skal Bursa Başkanı Eker bu doğrultuda, Prag örneğindeki gibi Bursa içinde iyi planlanmış bir bölgede Osmanlı Şehri oluşturmayı önerdi…

Turizm profesyonellerinin oluşturduğu uluslararası bir dernek var: Skal. Biz de turizm üzerine zaman zaman kafa yoran biri olarak yaklaşık 10 yıldır bu derneğin üyesiyiz, düzenli olarak yapılan aylık toplantılarına da fırsat buldukça katılmaya özen gösteriyoruz.
Çünkü…
O toplantılarda Bursa’nın turizm yapısı ve geleceği üzerine hem sorunlar, hem de öneriler en samimi şekilde konuşuluyor, bilgi paylaşımları yapılıyor. Biz de bu toplantılarda gazeteci bakışıyla gözlemlerimizi paylaşıyoruz.
Son dönemde…
Hasan Eker’in başkanlığıyla Skal biraz daha farklı bir kulvara girdi. Daha açık söylemek gerekirse, içe dönük değerlendirmelerden çıkıp kamuoyuna yönelik çalışmalar başlattı.
Bu kapsamda…
3 Kasım 2012’de Türkiye’nin önde gelen turizmcileri ve turizm otoritelerinin de katılımıyla Bursa Turizm Zirvesi toplantısı organize edildi.
Dün de…
Skal Bursa Başkanı Hasan Eker, üzerinden neredeyse bir yıl geçecek olan turizm zirvesinin sonuç bildirgesinde yer alan konulardan yapılanları, kısmen yapılanları ve henüz yapılamayanları ortaya koyan bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Bir anlamda…
Turizm Zirvesi’nde alınan kararların takipçisi olduklarını ortaya koydu.
Aslında…
Eker’in, yönetim kurulu üyeleri Meltem Işık Mısırlıoğlu, Mustafa Sezencan ve Serdal Can ile birlikte yaptığı değerlendirme toplantısı bile sektörün değişimini ve kararlılığını göstermesi bakımından önemli.
Yanı sıra…
Dünkü toplantıda turizmcinin Bursa için önerileri de açık yüreklilikle dile getirildi.
Bunlar arasında…
Bursa’yı dünyaya daha iyi pazarlayabilmeyi sağlayacak çıkış yolunu gösteren Eker önce “Turizm bir üründür. Turist daha önce görmediği ve görmek isteyeceği farklılığı arar” dedi ve şunu açıkladı:
“Bursa kent merkezinde, iyi hazırlanmış planlı bir bölgede Osmanlı Şehri oluşturulmalı. Yollarıyla, kahvehaneleriyle, lokantalarıyla, hizmet sunumlarıyla her şey Osmanlı’yı yansıtmalı.”
Örnek de verdi:
“Prag şu an Avrupa’nın en çok turist çeken kenti. Oraya giden turist Ortaçağ Avrupa’sını görmek istiyor. Bizim de 700 yıllık tarihimiz var ve Osmanlı’nın görülebileceği en iyi yer Bursa.”
Açıkça söylemek gerekirse…
Hem tespite, hem öneriye katılmamak elde değil. Üstelik, son yıllarda öne çıkan turizm anlayışı Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 2030 yılı hedefli Bursa Vizyon Planı’nda da yer alıyor.
Yani…
Turizmin Bursa’nın geleceği olduğu konusunda herkes hemfikir. Yakın geçmişinde sanayiyi seçmiş, ama sanayileşme sürecinde hedefe ulaşmış bir kent olarak turizmin yeni hedef olmasını desteklediğimiz gibi, Bursa’nın ayrıcalığının en doğru şekilde ortaya konmasını da önemsiyoruz.

Turizmcinin Bursa’ya bakışı

Skal Bursa Başkanı Hasan Eker dünkü basın toplantısında turizmcinin Bursa’ya bakışını da ortaya koydu.
Örneğin, Sıcaksu projesindeki gökdelenlere karşı çıkarken, kent içinde yeşil alanların önemini savundu. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi için en az 300 kişilik 4 salon daha yapılmasını istedi. Muradiye ile Yeşil arasında da turistlere tarihi eserleri ve hanlar Bölgesi’ni gösterecek yaya yolu önerdi.

Teleferik için turizmci desteği

Bursa kent merkezinden Uludağ’daki Oteller Bölgesi’ne 20 dakikada ulaşılmasını sağlayacak yeni teleferik projesi, Sarıalan’dan sonraki etapta kesilen ağaçlar nedeniyle İdare Mahkemesi kararıyla durdurulmuştu.
Skal Bursa Başkanı Hasan Eker değerlendirme toplantısında buna da değindi. “Turizmde Uludağ’dan daha çok yararlanılabilmesi için teleferik olmazsa olmaz şarttır” diyen Eker şunu söyledi:
“Çevre elbette hepimiz için önemli. Ama bu proje de durmamalı ve tamamlanmalı.”

Kaynak : Ahmet Emin YILMAZ – www.olay.com.tr