Babadağ teleferik projesi ile yamaç paraşütü festivaline ilgi daha yoğun olacak

Babadağ teleferik projesi ile yamaç paraşütü festivaline ilgi daha yoğun olacak : 14’üncüsü düzenlenen Hava Oyunları Festivali’ne 40 ülkeden 600 sporcu katıldı. Babadağ’da yıllık kapasiteyi 500 bin kişiye çıkaracak teleferiğin yapımına da başlandı
Muğla Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali büyük ilgi gördü. 40 ülkeden gelen yaklaşık 600 sporcu, dünyaca ünlü bin 900 metrelik Babadağ’ın eşsiz güzellikteki manzarası eşliğinde yaptıkları atlayışlarla nefesleri kesti. Festival kapsamında single (tekli) ve tandem (ikili) yamaç paraşütü atlayışlarının yanı sıra paramotor, yelken kanat ve uzaktan kumandalı hava araçları ile dünyaca ünlü akrobasi pilotlarının sunduğu gösterilerde gökyüzünde adeta görsel bir şölen yaşandı. Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Ölüdeniz sahilinde gün boyunca güneşlenen turistler, gün batımında önlerinden geçen onlarca paraşütçüyü fotoğraf makineleri ile görüntülemeye çalıştı. Yamaç paraşütüyle ilk kez atlayış yapan bazı tatilciler ise başta biraz korktuklarını ancak büyük keyif aldıklarını söyledi.

‘SEZONU GENİŞLETECEĞİZ’
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ilçenin dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Babadağ adeta altından bir dağ. Geçen yıl yamaç paraşütüyle 62 bin atlayışın yapıldığı dağdan bu yıl bu sayı bugüne kadar 72 bine ulaştı. Yıl sonuna kadar da 75 bini bulmasını bekliyoruz. Yamaç paraşütü ciddi bir ekonomik girdi sağlayarak bölgeye önemli turizm hareketliliği yaşatıyor. Biz de daha düşük irtifada pistler açarak turizm sezonunu genişleteceğiz” dedi. Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise Ölüdeniz ile Babadağ arasına teleferik yapmak için çalışmalara başladıklarını anlatarak, “9 milyon euroya 2 yılda tamamlanacak olan projeyle yılda 500 bin kişinin paraşütle atlamak, Ölüdeniz manzarasını izlemek ya da piknik için Babadağ’a çıkacağını düşünüyoruz” dedi. Teleferik projesini yürüten ve aynı zamanda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı’da olan Fethiye Güç Birliği Şirket Müdürü Akif Arıcan da “Babadağ’da Türk Hava Kurumu tarafından hazırlanan uçuş yönergesi uygulanıyor. Uçuş güvenliğinin ön planda tutulduğu merkezde, Ulusal Medikal Kurtarma Derneği ile tam donanımlı bir ambulans görev yapıyor” dedi.

Kaynak : www.sabah.com.tr